Dogu Karadeniz'in Yüksek Kesimlerinde Kar Kalinligi 30 Santimetreyi Buldu

Dogu Karadeniz’in yüksek kesimlerinde kar kalinligi 25-30 santimetreyi bulurken, ziyaretçiler karli havayi eglenceye dönüstürdü.

Dogu Karadeniz'in Yüksek Kesimlerinde Kar Kalinligi 30 Santimetreyi Buldu
Dogu Karadeniz’in yüksek kesimlerindeki köy ve yaylalarda dün aksam saatlerinde baslayan saganak yagis, ilerleyen saatlerde yerini kara birakti. Trabzon’un Çaykara ilçesine bagli Sekersu Yaylasi’nda kar kalinligi 30 santimetreyi bulurken, bölgeye yakin yaylalarda da ayni manzara yasandi. Kirklar Dagi, Karester Yaylasi, Maglakambos Yaylasi, Sari Kaya Yaylasi’nin beyaza büründügü bölgede ara ara yagmur ve kar yagisi devam ediyor.

Trabzon’un dünyaca ünlü turizm bölgesi Uzungöl’ün ise rengi kahverengiye dönüstü. Uzungöl’e 8 kilometre uzakliktaki Karester Yaylasi’nda da kar kalinligi 10 santimetreye ulasti. Bölgeye Türkiye’nin farkli illerinden ve Almanya’dan gelen turistler, karin keyfini çikararak dolayasiya eglendi. Bu mevsimde Uzungöl’ün baska bir güzel oldugunu vurgulayan ziyaretçiler, özellikle Karester Yaylasi’nin kesfedilmeyi bekleyen yerlerden oldugunu söylediler. Bölgede hayvancilik yapanlar hayvanlarini su içmesi için yaylanin daha yukari kesimine dogru çikartirken ise ilginç görüntüler olustu.
Kaynak: İHA