Aydin Cezaevi'nde Kurulan Pitaya Serasi Ilk Ürünlerini Verdi

Aydin Açik Ceza Infaz Kurumu Müdürü Lütfü Baskan, Efeler Kaymakamligi tarafindan yürütülen ’Efeler Diyarinda Pitaya’ projesi kapsaminda cezaevi bahçesinde kurulan pitaya serasinin ilk ürünlerini Efeler Kaymakami Cemal Sahin’e takdim etti.

Aydin Cezaevi'nde Kurulan Pitaya Serasi Ilk Ürünlerini Verdi


Aydin Açik Ceza Infaz Kurumu Müdürü Lütfü Baskan, Efeler Kaymakami Cemal Sahin’i makaminda ziyaret etti. Ceza Infaz Kurumu Müdürü Baskan, Aydin Valiligince hibelendirilip Efeler Kaymakamligi tarafindan yürütülen ’Efeler Diyarinda Pitaya’ projesi kapsaminda cezaevi bahçesine kurulan pitaya serasinin ilk ürünlerini Kaymakam Sahin’e takdim etti.

"Tarima ve üretime yönelik çalismalarimiz devam edecek"

Tarim kenti olan Aydin’da tarima ve üretime önem verdiklerini ifade eden Efeler Kaymakami Cemal Sahin, "Valiligimizce hibelendirilen ve 3.etabini tamamladigimiz Efeler Diyarinda Pitaya Projemiz kapsaminda bugün 21 üreticimiz ile toplam 23 dekarlik bir alanda pitaya meyvesi yetistirilmektedir. Bu seralarimizdan Açik Ceza Infaz Kurumu bahçesine kurdugumuz ve üretimin mahkumlar ve ceza evi personelleri tarafindan birlikte yapildigi seramiz sadece bir tarimsal üretim alani degil, sosyal alan islevi de görmektedir. Bugün bu seramizin ürünlerini görmek bizleri ziyadesiyle memnun etmistir. Bir tarim sehri olan ilimizde küresel iklim krizinin etkilerini tarimsal üretimde avantaja çevirerek birim alandan maksimum ürün ve gelir elde etmek için baslattigimiz pitaya projemiz bu yil verdigi ilk ürünler ile üreticilerimizin yüzünü güldürmektedir. Bu dogrultuda Efeler Ilçe Tarim Müdürlügümüz uhdesinde tarima ve üretime yönelik arastirmalarimiz ve çalismalarimiz devam etmektedir” dedi.

Kaynak: İHA