Antalya SGK Il Müdürü Deniz Açiklamasi 'Yapilandirmanin Büyük Avantajlarindan Herkesin Yararlanmasini Istiyoruz'

Antalya Sosyal Güvenlik (SGK) Il Müdürü Nejat Deniz, Antalya Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Ali Çandir ile bir araya geldi. Ikili, sosyal güvenlik sistemi üzerine görüs alis verinde bulunulurken, tarima özel sosyal güvenlik ve sigorta borçlarinin yapilandirilmasi konulari gündeme geldi.

Antalya SGK Il Müdürü Deniz Açiklamasi 'Yapilandirmanin Büyük Avantajlarindan Herkesin Yararlanmasini Istiyoruz'


“Tarima özel sosyal güvenlik”

Tarima özel sosyal güvenlik sistemine ihtiyaç oldugunu belirten Baskan Ali Çandir, tarima özel sosyal güvenlik sisteminin kurulmasiyla tarima yatirimin ve tarimsal üretimin artacagini kaydetti.

SGK Il Müdürü Nejat Deniz, Borsa’nin çalismalarini yakindan takip ettigini belirterek, Baskan Çandir ve ekibine basarilar diledi. Deniz, Çandir’a sigorta borçlarinin yapilandirilmasi çagrisini içeren mektup takdim etti. 7326 sayili yapilandirma kanunu ile SGK’ya Nisan 2021 ve öncesine ait borcu olan isveren ve sigortalilar için borçlarin yeniden yapilandirilmasi imkani saglandigini belirten Deniz, “Borcunu pesin ödeyenler için hesaplama sonrasinda borç asli disinda kalan tutarin yüzde 90’i silinecektir” dedi.

Deniz, borcun taksitlendirilmesi durumunda da 6,9,12 ve 18 esit taksitle ödeme plani yapilabilecegini belirtti.



“Sigorta yapilandirmasi için son gün 30 Eylül”

Sigorta borcu yapilandirmasi için son günün 30 Eylül oldugunu vurgulayan Nejat Deniz, yapilandirma için herhangi bir teminatin istenmeyecegini kaydetti.

Deniz, ilk taksitin ödenmesi durumunda ‘borcu yoktur’ yazisinin alinabilecegini, sigorta primi tesvik uygulamalarindan yararlanilabilecegini söylerken, “Yapilandirmanin büyük avantajlarindan herkesin yararlanmasini istiyoruz” dedi.



“Basvuru internetten de yapilabiliyor”

Sigortalilarin ve isverenin yapilandirma kanunundan yararlanmasi süresinin uzatilmasiyla kaçirdigi firsati tekrar yakalama sansi buldugunu söyleyen, yapilandirma için basvuranlarin sayisinin yogunluguna dikkat çekti. Deniz, “Isverenlerimiz ve sigortalilarimiz bu sürenin uzamasi ile birlikte kaçirmis oldugu firsati tekrardan yakalamis oldu. Bu süreç içerisinde çok sayida basvurunun yapildigini gözlemliyoruz. Isverenlerimiz -e sigorta uygulamasi üzerinden sigortalilarimiz ise -e devlet üzerinden yapilandirma için basvuruda bulunabilir. Isterlerse posta yolu ile ya da dogrudan SGK müdürlüklerimize basvuruda da bulunabilirler” seklinde konustu.

Kaynak: İHA