Venezuela Devlet Baskani Maduro, Kolombiya Devlet Baskani Duque'ye Tepki Gösterdi

Venezuela Devlet Baskani Nicolas Maduro, Kolombiya Devlet Baskani Ivan Duque'yi, muhalefet ile Norveç'in ara buluculugunda baslayan diyalog görüsmelerine komplo karistirmakla suçladi.

Devlet televizyonuna açiklamalarda bulunan Maduro, muhalefet ile bir süreden bu yana yürüttükleri müzakerelerin Duque'yi mutlu etmedigini belirterek, "Meksika'da, muhalefet ile bir diyalog süreci yürütüyoruz, bu diyaloga karsi komplo yürüten birileri var, bunun basi da Duque'dir." ifadesini kullandi.

Duque'nin, Venezuela'da geçici baskan olarak tanidigi ve eski Ulusal Meclis (AN) baskani Juan Guaido'yu mesru muhatap kabul etmesini elestiren Maduro, "Benim devlet baskanligi yaptigim mesru Bolivarci Venezuela Cumhuriyeti Hükümeti ve muhalefet, Meksika'da görüstü. Bu kadar basit." seklinde konustu.

- Yeniden bir araya gelecekler

Meksika'da iktidar ile muhalefet arasinda, 14 Agustos'ta baslayan müzakereler ayni sekilde 24-27 Eylül tarihlerinde Meksika'da kaldigi yerden devam edecegi bildirilmisti.

- Müzakere süreci

Venezuela Devlet Baskani Maduro, 23 Temmuz'daki açiklamasinda, tüm konularin ele alinmasi için muhalefet ile diyalog masasinda bulusabileceklerini bildirmisti.

Maduro, muhaliflerin lideri Guaido ile ABD yaptirimlarinin kademeli kaldirilmasi karsiliginda görüsmeye hazir oldugunu ifade etmisti.

Muhalif Guaido ise ABD yaptirimlarinin kademeli kaldirilmasi karsiliginda uluslararasi gözlemcilerin denetiminde ülkede "özgür ve adil" bir seçim takviminin belirlenmesi talebinde bulunmustu.

Kaynak: AA