Venezuela Devlet Baskani Maduro, BM Genel Kurulu'nda Video Konferans Araciligiyla Konustu Açiklamasi

'Venezuela Merkez Bankasi'nin uluslararasi yasal rezervleri Londra'da bloke edildi. ABD, Avrupa ve diger banka hesaplarinda bulunan milyarlarca dolara el konuldu' 'En asiri muhalif kesimlerinin siyasete, Anayasa'ya, seçim yoluna geri döndürmeye çalisan çok önemli bir diyalog sürecidir. Bunu basardik Meksika hükümetine minnettariz'

Venezuela Devlet Baskani Nicolas Maduro, ABD ve Avrupa Birligi'nden (AB) ülkesine yönelik uygulanan ekonomik yaptirimlarin kaldirilmasini istedi.

Maduro, Birlesmis Milletler (BM) 76. Genel Kurulu'na video konferans araciligiyla yaptigi konusmada, izolasyonlar nedeniyle Venezuela'nin ihtiyaç duydugu mallara erisiminin ve petrolün ihraç edilmesinin engellendigini belirterek, cezai yaptirimlarin son bulmasini talep etti.

- "Venezuela'nin dondurulan hesaplari serbest birakilmali"

Finansal hesaplarinin takip edildigini dile getiren Maduro, "Venezuela Merkez Bankasi'nin uluslararasi yasal rezervleri Londra'da bloke edildi. ABD, Avrupa ve diger banka hesaplarinda bulunan milyarlarca dolara el konuldu. Venezuela'nin dondurulan hesaplari serbest birakilmali." ifadelerini kullandi.

Maduro, konusmasinda ayni sekilde Küba'ya yönelik uzun süredir uygulanan tüm ticari ve ekonomik ablukanin kaldirilmasi gerektigini söyledi.

- "Meksika hükümetine destegi için minnettariz"

Meksika'da, Norveç'in ara buluculugunda muhalefet ile baslayan müzakerelere deginen Maduro, "En asiri muhalif kesimlerinin siyasete, Anayasa'ya, seçim yoluna geri döndürmeye çalisan çok önemli bir diyalog sürecidir. Bunu basardik Meksika hükümetine minnettariz." dedi.

Maduro, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e de hitaben, iklim degisikligine bagli olarak sel, kuraklik ve büyük yanginlar gibi felaketlerin önlenmesi için sera gazi emisyonuna acil, pratik ve dogrulanabilir bir yanit verilmesi çagrisinda bulundu.

Kaynak: AA