Izmir Milli Egitim Müdürlügü, 'Mülteciler Için Okul Yapilacagi' Iddialarini Yalanladi Açiklamasi

'Necatibey Ortaokulu tescilli bina olmayip tescil edilmesi de ilgili kurul tarafindan uygun görülmemistir. Yerine yapilacak yeni okul binasi 32 derslikli olup bölgenin egitim ihtiyacini karsilayacak ve mülteci çocuklar için degil bölgedeki okul çagindaki tüm çocuklarimiza hizmet verecektir'

Izmir Il Milli Egitim Müdürlügü, "Milli Mücadele kahramani Mustafa Necati Bey'in adini tasiyan, Izmir'in Konak ilçesindeki okulun yikilip yerine mülteciler için okul yapilacagi" yönündeki iddialarin dogru olmadigini bildirdi.

Müdürlükten yapilan yazili açiklamada, Konak ilçesindeki Necatibey Ortaokulu olarak kullanilan binanin depreme dayanikli olmadigi için yikim karari verildigi ve bölgenin ihtiyacini karsilayamaz durumda olmasi nedeniyle yerine 32 derslikli yeni deprem yönetmeligine uygun tam donanimli okul binasi yapilacagi belirtildi.

Söz konusu okulda iddia edildigi gibi mülteci çocuklarin degil mahalledeki çocuklarin egitim görecegi vurgulanan açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Necatibey Ortaokulu tescilli bina olmayip tescil edilmesi de ilgili kurul tarafindan uygun görülmemistir. Yerine yapilacak yeni okul binasi 32 derslikli olup bölgenin egitim ihtiyacini karsilayacak ve mülteci çocuklar için degil bölgedeki okul çagindaki tüm çocuklarimiza hizmet verecektir. 32 derslikli yeni okul binasinin yapim ihalesi gerçeklestirilmis olup, en kisa sürede ögrencilerimizin hizmetine sunulacaktir."

Kaynak: AA