Sakarya Büyüksehir Belediyesinden Kisa Kisa

Sakarya Büyüksehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftasi'nin son gününde bisikletli sehir turu etkinligi düzenledi.



Sakarya Doga Sporlari Dernegi üyeleri ve sporseverlerin katildigi etkinlikte, Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce ve vatandaslardan olusan yaklasik 50 kisilik grup, kentin merkez noktalarini bisikletle turladi.

Merkezdeki belirli güzergahlar, etkinlik boyunca araç trafigine kapatildi. Büyüksehir Belediyesi önünde baslayan tur, Çark Caddesi'nden devam ederek Millet Bahçesi'nde son buldu.

Yüce, Sakarya'da bisiklet kullanimini artirmayi hedeflediklerini belirterek, "Saglikli ve spor dolu hayat için bisiklet kullanimini artirip, bisikleti Sakarya'nin bir sembolü haline getirmeyi istiyoruz. Bu yüzden Büyüksehir Belediyesi olarak, bisikletle ilgili büyük organizasyonlara ev sahipligi yapiyor ve bisikletle ilgili birbirinden farkli etkinliklere imza atiyoruz." ifadelerini kullandi.

- Kisisel verilerin güvenligi uyum komisyonuyla saglanacak

Strateji Gelistirme Dairesi Baskanliginca kisisel verileri, Kisisel Verileri Koruma Kanununa göre islemek ve üst seviyede muhafaza etmek için Kisisel Verileri Koruma Uyum Komisyonu ve çalisma ekipleri kuruldu.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamada, hizmetleri yerine getirirken kendilerine sunulan kisisel verilerin güvenligi ve mahremiyeti hususunda azami özen gösterildigi belirtildi.

Bu kapsamda Kisisel Verileri Koruma Uyum Komisyonu ve çalisma ekipleri kurularak uyum çalismalarina baslandigi bildirilen açiklamada, "Uyum sürecine yönetici ve personellere farkindalik egimleri veriliyor." denildi.

- HAVASAK otobüs filosunu genisletiyor

Sakarya'da seyahat eden vatandaslari Istanbul Sabiha Gökçen Havalimani'na tasiyan HAVASAK'ta servis ve otobüs sayilarina ilave yapilarak seferler artirildi.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, HAVASAK'ta 2 ilave araçla otobüs sayisi 7'ye, ilave 1 araçla servis sayisi ise 2'ye yükseldi.

Yeni araçlarla konforlu ve güvenli tasimacilik aginin her geçen gün genisleyecegini ifade eden Baskan Yüce, tüm yolcu ve soförlere hayirli yolculuklar temennisinde bulundu.

Kaynak: AA