Almanya'dan DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus'un Ikinci Dönemine Destek

Almanya Saglik Bakani Jens Spahn, Dünya Saglik Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus’un ikinci dönemini destekledigini belirterek, diger ülkeleri de Ghebreyesus’u desteklemeye çagirdi.

Almanya'dan DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus'un Ikinci Dönemine Destek
Dünya Saglik Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, ikinci bir 5 yillik dönem tekrar aday olacagini kamuoyuna henüz açiklamasa da Almanya Saglik Bakani Jens Spahn, Ghebreyesus’un ikinci dönemini destekledigini belirtti.

Spahn ayrica, diger ülkeleri bu hafta sona ermeden önce eskiden Etiyopya Saglik Bakani olan Ghebreyesus’u desteklemeye çagirdi. Spahn basina verdigi demeçte, "Ortak ülkeleri Genel Direktör Tedros’u aday göstermek için bize katilmaya davet ediyoruz" dedi.

Kaynaklar, Ghebreyesus’un henüz resmi olarak ikinci dönem için adayligini açiklamasa da su anda bilinen tek aday oldugunu belirtti.

Almanya, DSÖ’nün önemli bir mali destekçisi oldugu için Ghebreyesus’a verdigi destek önemli olurken, Ebola ve Covid-19 salginlarini iyi yönettigi düsünülen Ghebreyesus’un ikinci dönemine kesin gözü ile bakiliyor.

DSÖ tarafindan henüz konuyla ilgili açiklama yapilmadi.
Kaynak: İHA