Siirt'te Genisletilmis Il Pandemi Kurulu Toplantisi Yapildi

Siirt Valisi Osman Hacibektasoglu baskanliginda genisletilmis il pandemi kurulu toplantisi yapildi.

Valilik konferans salonunda düzenlenen toplantida, vaka sayilarinin azaltilmasi ve asi çalismalarinin artirilmasi yönünde alinan ve alinacak tedbirler görüsüldü.

Hacibektasoglu, yaptigi konusmada, vaka sayilarina dikkati çekerek salginla mücadelede daha fazla denetim yapilmasi, bireysel tedbirlere devam edilmesi çagrisinda bulundu.

Siirt Egitim ve Arastirma Hastanesinde Kovid-19 tedavisi gören 62 hastanin 15'inin yogun bakimda tedavi gördügünü, 3'ünün de entübe oldugunu belirten Hacibektasoglu, sunlari kaydetti:

"Salginla mücadelede seferberlik halindeyiz. Yüz yüze egitimin baslamasiyla sosyal hareketlilik artti. Denetimlere devam edilecek. Vaka sayilarinin düsmesi hastanelerin yükün azaltti. Kaymakamlar, ilgili tüm kamu kurum ve kuruluslar ile muhtarlarimizin asi çalismalarini yogunlastirmasini bekliyoruz. Asi ile toplumsal bagisiklik saglanana kadar bireysel tedbirlerden asla taviz vermeyecegiz."

Toplanti görüs ve önerilerle sona erdi.

Toplantiya, Vali Yardimcilari Samet Öztürk ve Fatih Kurt, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Ugur Ertekin, 3. Komando Tugay Komutan Vekili Albay Gaffar Gören, Il Emniyet Müdürü Aziz Halit Yilmaz, kaymakamlar ve ilgili kurumlarin temsilcileri katildi.

Kaynak: AA