Izmir'de Gaziler Günü Nedeniyle Yemek Düzenlendi

Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger: 'Bizim milletimiz de istiklali ve istikbali ugruna canlarinin feda eden aziz sehitlerimiz ve gazilerimizin ailelerini ve yakinlarinin her zaman bas taci yapmistir'.

Izmir'de 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle valilik tarafindan yemek düzenlendi.

Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger tarafindan Balçova Termal Otel'de düzenlenen aksam yemegine, AK Parti Izmir Milletvekili Cemal Bekle, Ege Ordusu ve Garnizon Komutani Orgeneral Ali Sivri, Il Emniyet Müdürü Mehmet Sahne, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Izmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, kentte bulunan gazi dernekleri üyeleri ve sehit yakinlari katildi.

Programda Kur'an okundu, sehitler için dua edildi.

Vali Kösger, yaptigi konusmada, gaziligin din, vatan, millet bayrak ugruna canini ortaya koyarak mücadele eden kahramanlara verilen bir unvan oldugunu söyledi.

Gaziligin hayatta olan bir insanin tasiyabilecegi makam ve sereflerin en yücesi oldugunu belirten Kösger, sunlari kaydetti:

Tarihimizin her döneminde oldugu gibi bugün de aziz vatan topraklarinda birlik, beraberlik ve kardesçe huzur ve baris içerisinde özgürce yasamamizi cesaret ve sadakatle canini ortaya koyan bu kahramanlarimiza borçluyuz. Bizim milletimiz de istiklali ve istikbali ugruna canlarinin feda eden aziz sehitlerimiz ve gazilerimizin ailelerini ve yakinlarinin her zaman bas taci yapmistir. Bizler de kamu görevlileri olarak daima onlarin yaninda, onlarla el ele birlik ve beraberlik içinde olduk ve olmaya devam edecegiz."

Yemege katilan gazi dernekleri yöneticileri, Kösger'e çiçek ve hediye verdi.

Kaynak: AA