(Özel) Dogum Sancisi Tuttu, Bindigi Takside Dogum Yapti

Bagcilar’da esiyle birlikte rastgele gelen taksiye bilen hamile kadin, hastaneye gittigi sirada bindigi takside dogum yapti. Hem annenin hem de yeni dogan bebegin saglik durumunun iyi oldugu ögrenildi. Kadini hastaneye yetistiren taksi sürücüsü Mehmet Ayabak IHA’ya konustu.

(Özel) Dogum Sancisi Tuttu, Bindigi Takside Dogum Yapti
Olay, geçtigimiz hafta Bagcilar’da saat 03.00 siralarinda yasandi. Edinilen bilgiye göre, esiyle birlikte hastaneye gitmek için yolda bekleyen kadinin sancisi tutu. Tenha olan yerden sans eseri bos geçen taksi hamile kadini ve esini görünce hemen durdu ve çifti aracina aldi. Birkaç dakika içerisinde kadinin sancisi artti ve bebegin dogumu gerçeklesti. O sirada sogukkanliligini koruyan taksi soförü Mehmet Ayabak, dogum yapan kadini en yakin hastane olan Bagcilar Egitim ve Arastirma Hastanesi’nin acil servisine getirdi. Hastanenin ilgili doktoru ve hemsireleri ise kordon bagini taksinin içinde kestikten sonra anneyi ve dünyaya gelen kiz bebegi hastaneye aldi. Takside dogan kizin ve annesinin saglik durumunun iyi oldugu ve taburcu edildigi ögrenildi.

“Ilk defa böyle bir sey basima geldi”

Ilk defa böyle bir seyin basina geldigini ve duygusallik ile heyecan yasadigini anlatan taksici Mehmet Ayabak, “Asagi Bagcilar bölgesinde hamile bir kadin esiyle birlikte taksime bindi. Gece 03.00 sulariydi ondan sonra hemen hastaneye yetistirmemi söylediler. Olayi aninda telaslandilar ikisi de. Ondan sonra hastaneye giderken bayan yolda dogum yapti. Olay aninda hem duygusallik hem de heyecan yasadim. Taksiciler olarak böyle bir olaya dahil olmaktan gurur duyuyoruz. Her meslekte iyisi de var kötüsü var ama bizim isimizin bir geregi de bu. Ben bir çocuk babasiyim, o çocugu görünce sanki ikinci bir çocugum olmus gibi heyecanlandim o da bana yetti. Ilk defa böyle bir sey basima geldi zaten olayi gördügünde elim ayagim titredi” diye konustu.

Mehmet Ayabak, “Olay esnasinda yolcular giris yapti. Onlar da diger taraftan bindi ben de onlara hastaneye yetistirmeye çalistim seri bir sekilde. Bayan dogum yaptiktan sonra çocugu kocasinin elinde gördüm. Bebegi hemen bir beze veya bir polara sarmasini söyledim ve cami falan kapattim. Hastaneye yetistirdik. Hemen hemsirelere haber verdik, bebegimizin kordonu doktorlar hemsireler araçta kesti o sekilde bayan ve çocugu hastaneye aldilar” seklinde konustu.

Kaynak: İHA