Yurt Disina Kaçmaya Çalisan 6 FETÖ Süphelisinden 5'I Tutuklandi

Izmir’in Urla ilçesinde, deniz yoluyla Yunanistan’a kaçmak isterken yakalanan 6 FETÖ süphelisinden 5’i tutuklanirken, 1 süpheli adli kontrol sartiyla serbest kaldi.

Yurt Disina Kaçmaya Çalisan 6 FETÖ Süphelisinden 5'I Tutuklandi
Izmir Il Jandarma Komutanligi ekipleri, terör örgütü mensuplarinin faaliyetlerinin engellenmesi ve desifre edilmesine yönelik yürütülen çalismalar kapsaminda, ilçeye bagli Yagcilar Mahallesi sahil hattindan, 15 Eylül tarihinde bir grup FETÖ üyesi ve ailesinin deniz yoluyla Yunanistan’a kaçacagi bilgisi üzerine harekete geçti. Bilgi üzerine adrese operasyon düzenleyen ekipler, hükümlü olarak aranan eski emniyet amiri M.F.C., eski komiser yardimcisi M.M.G. ile eski saglik teknikeri T.G. ve kovusturmasi devam eden eski hakim M.K., eski gümrük memuru A.M.D. ile hala görevde oldugu tespit edilen ögretmen S.D. isimli 4 erkek, 2 bayan olmak üzere toplam 6 süpheliyi yakalayarak gözaltina aldi.

Jandarmadaki islemlerin ardindan adliyeye sevk edilen süphelilerden M.F.C, M.M.G, T.G, M.K. ve S.D. tutuklandi. A.M.D ise adli kontrolle serbest birakildi.
Kaynak: İHA