GÜNCELLEME 2 - Kirklareli'nde Uluslararasi Uyusturucu Çetesine Yönelik Operasyonda 3 Kisi Tutuklandi

ADLI SÜREÇ EKLENDI.

Kirklareli'nde jandarma ekipleri tarafindan düzenlenen uyusturucu operasyonunda gözaltina alinan 7 kisiden 3'ü tutuklandi.

Kirklareli Jandarma Komutanligi Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Subesi ekipleri, Bulgaristan'dan Türkiye'ye uyusturucu getirildigi bilgisine ulasti.

Süphelilerin kara sinirindan geçirdikleri uyusturucuyu otomobille Istanbul'a sevk edecekleri ögrenildi.

Ekipler, bir süre sürdürdükleri fiziki takibin ardindan Kirklareli Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde operasyon düzenledi.

Bulgaristan'a siniri bulunan Demirköy ilçesinde 4'ü Bulgaristan vatandasi 5 kisi yakalandi. Ekipler, Tekirdag'da da 2 süpheliyi gözaltina aldi.

Operasyon kapsaminda 21 kilogram skunk, 10 gram metamfetamin, 3 el telsizi, 3'ü Bulgaristan plakali 7 araç, 2 bilgisayar, 10 cep telefonu, 4 pasaport, 42'si Bulgaristan GSM sirketlerine ait 47 SIM kart, 7 hesap defteri ile 10 bin avro ele geçirildi.

Suç örgütü elebasi oldugu öne sürülen Bulgaristan uyruklu Y.M.B'nin Istanbul'daki evinde yapilan aramada da suçtan elde edildigi düsünülen 55 bin avro bulundu.

Istanbul, Tekirdag, Edirne ve Kirklareli'nde diger suç örgütü üyelerinin yakalanmasi için çalismalarin devam ettigi bildirildi.

Kirklareli'nde gözaltina alinan 7 kisinin jandarmadaki islemleri tamamlandi.

Kirklareli Egitim ve Arastirma Hastanesinde saglik kontrolünden geçirilen zanlilar daha sonra adliyeye sevk edildi.

Savciliktaki islemlerinin ardindan mahkemeye sevk edilen süphelilerden A.N, M.B. ve Y.M.B. tutuklandi. Diger 4 süpheli ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Kaynak: AA