Fransa'da Müslümanlara Ait Yayinevi 'Bati Degerlerine Aykiri Yayinlari' Gerekçesiyle Kapatiliyor

Fransa Içisleri Bakani Gerald Darmanin, Bati degerlerine aykiri ve ayrilikçi yayin çizgisi gerekçesiyle Ariege ilinde bulunan Nawa adli yayinevini kapatmak için harekete geçti.

Darmanin, Twitter hesabindan yaptigi açiklamada, "Islamci yayinevi Nawa'nin, özellikle cihadi mesrulastiran bazi eserleri nedeniyle fesih sürecini baslattim." ifadesini kullandi.

Içisleri Bakani, yayinevine ait mal varliginin dondurulmasi ve yayinevi yöneticilerinin gözaltina alinmasi için gerekli adimlarin atildigini belirtti.

Le Figaro gazetesi de Nawa yayinevinin "evrensel degerler karsiti, ayrilikçi ve Bati degerlerine aykiri yayin çizgisi nedeniyle" kapatilmak istendigini bildirdi.

Darmanin, tam adi "Nawa Sark Çalismalari ve Çeviri Merkezi" olan yayinevinin yöneticilerini "cihat yanlilariyla baglantili" olmakla suçladi.

Nawa yayinevi, sitesinde kendisini "Islam mirasindan dogan insani ve siyasi bilimleri tanitmayi" ve "Bati dünyasi ve bilimleri, modern siyasi ideoloji ve doktrinlerin çalisilarak bu disiplinlerin yeniden canlandirilmasina katki saglamayi" amaçlayan bir kurulus olarak tanimliyor.

Kaynak: AA