Firar Ettikten Sonra Yakalanan Filistinli Arida, Avukati Araciligiyla Annesine Mektup Gönderdi

Filistinli Eyhem Fuad Mahmud Abdullah elArida: 'Özgürlügü teneffüs ettim ve dünyanin degistigini gördük. Uzun saatler boyunca Filistin daglarina tirmandim, genis ovalardan geçtik ve Araba Ovasi'nin Bisan ve Nasira ovalarinin küçük bir parçasi oldugunu ögrendim'

Hapishaneden kaçmasinin ardindan Israil güçlerince yakalanan Filistinli Eyhem Fuad Mahmud Abdullah el-Arida, avukati Rislan Mehacine araciligiyla annesine bir mektup gönderdi.

Arida, mektubunda, "Annecigim, sen bu dünyadan gitmeden önce sana sarilmak için sana gelmeye çalistim ama Allah bize baska seyi takdir etti. Sen kalbimde ve vicdanimdasin." ifadesini kullandi.

Annesine ülkenin incir, nar, sumak ve kekik gibi farkli nimetlerinin yani sira 25 yillik mahrumiyetten sonra guava yedigi müjdesini veren Arida, mektubuna söyle devam etti:

"Özgürlügü teneffüs ettim ve dünyanin degistigini gördük. Uzun saatler boyunca Filistin daglarina tirmandim, genis ovalardan geçtik ve Araba Ovasi'nin Bisan ve Nasira ovalarinin küçük bir parçasi oldugunu ögrendim."

Arida, annesine hediye olarak bir kutu bal götürdügünü ancak yakalandigi için ulastiramadigini belirtti.

Kaynak: AA