Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi, BM Genel Kurulu Öncesinde New York'ta Panel Düzenleyecek

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun: 'Panelde, BM'nin degisen dünya düzeninde nasil daha demokratik, verimli, seffaf, adil ve insan odakli olabilecegi ile Afganistan'daki son gelismelerin yani sira Cumhurbaskani'miz Sayin Recep Tayyip Erdogan'in BM'ye iliskin somut reform önerileri degerlendirilecek'.

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, Baskanlik olarak, BM Genel Kurulu öncesinde BM Plaza'da "Kovid-19 Sonrasi Dönemde Güvenin Yeniden Insasi ve Umudun Tazelenmesi: Türkiye'nin Uluslararasi Düzene Bakis Açisi" baslikli bir panel düzenleyeceklerini bildirdi.

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligindan yapilan açiklamaya göre, Fahrettin Altun, konuya iliskin, "Sayin Cumhurbaskani'mizin liderliginde milletimizin hizmetinde gece gündüz demeden tüm dünyada aktif kamu diplomasisi hedefiyle yürüttügümüz çalismalarin bir yenisini ABD'de New York'ta gerçeklestiriyoruz. Panelde, BM'nin degisen dünya düzeninde nasil daha demokratik, verimli, seffaf, adil ve insan odakli olabilecegi ile Afganistan'daki son gelismelerin yani sira Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan'in BM'ye iliskin somut reform önerileri degerlendirilecek." ifadelerini kullandi.

"Kovid-19 Sonrasi Dönemde Güvenin Yeniden Insasi ve Umudun Tazelenmesi: Türkiye'nin Uluslararasi Düzene Bakis Açisi" baslikli panel, New York'ta Cumhurbaskani Erdogan'in da katilacagi BM 76. Genel Kurulu öncesinde düzenlenecek olmasi nedeniyle önem arz ediyor.

New York'ta United Nations Plaza'da düzenlenecek panele, siyaset, akademi, düsünce kurulusu, medya ve sivil toplum kurulusu temsilcilerinin katilimi bekleniyor.

ABD Disisleri Bakanligi eski danismani Rich Outzen ve SETA Washington DC Arastirma Direktörü Dr. Kiliç¸ Bugra Kanat'in konusmaci olarak yer alacagi panelin moderatörlügünü TRT World Sef Editörü Ghida Fakhry yapacak.

Panelde, Cumhurbaskani Erdogan'in, müstakil olarak kaleme aldigi "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" isimli kitapta yer alan BM'ye iliskin somut reform önerilerinin de tartisilmasi bekleniyor.
Kaynak: AA