Sudanli Türkiye Mezunlari, YTB Burslarini Kazanan Ögrencilere Tecrübelerini Aktardi

Sudanli Türkiye Mezunlari, Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanliginin (YTB) Türkiye Burslarini kazanan ögrencilere rehberlik programi düzenledi.

Hartum Yunus Emre Enstitüsü'nde (YEE) düzenlenen programa YEE Müdürü Faruk Esen, Sudan Türkiye Mezunlari Dernegi Baskani Eymen Cabir Fikri, dernek üyeleri, Türkiye Burslarini kazanan ögrenciler ve aileleri katildi.

Türkiye Mezunlari Dernegi Genel Sekreteri Dr. Yasir Davud ve eski mezunlarin, burslar, egitim, hayat sartlari ve kültür gibi konularda ögrencilere yaptigi konusmalarin ardindan program, soru cevap bölümüyle sona erdi.

Programin ardindan AA muhabirine açiklamada bulunan Sudan Türkiye Mezunlar Dernegi Baskani Eymen Cabir Fikri, "Yunus Emre Enstitüsü ve Sudan Türkiye Mezunlari Dernegi is birliginde düzenledigimiz tanitim programi ile Türkiye'de burslu okuyacak ögrencilere tecrübelerimizi aktardik, merak ettikleri sorulari cevaplandirdik. Çocuklarin aileleri tatmin oldular." dedi.

Fikri, "Lisans, yüksek lisans ve doktora alanlarinda bu sene 138 Sudanli ögrencimiz Türkiye'de egitim alacak. YTB bursu kazanan ögrencilerimizi tebrik ediyor, basarilar diliyoruz. Orada iyi egitim alacaklarindan eminiz." diye konustu.

Türkiye Burslari ile Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Endüstrisi alaninda yüksek lisansini tamamlayan ve Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Ormancilik Bölümünde doktora egitimi almaya hak kazanan Sulafa Huli de "Türkiye Burslari ile Türkiye'yi seçtim. Çünkü insani ve kültürü bize çok yakin. Müslüman bir ülke. Bize çok benziyorlar. Türkiye'yi seviyorum, çok mutluyum. Türkiye'de ögrendiklerimi burada aktarmaya çalisiyorum." ifadesini kullandi.

Pamukkale Üniversitesi Elektrik Mühendisligi alaninda yüksek lisans egitimine hak kazanan El-Ubeyd Halid ise Türkiye'yi seçmesinin, öncelikle Türk kültürüne ilgisinden kaynaklandigini belirtti.

Halid, "Dirilis Ertugrul dizisi hayraniyim. Ikincisi ise tutku. Benim üniversite mezuniyet projem insansiz hava araçlari üzerineydi. Türkiye, bu konuda çok gelismis. Bu yüzden Türkiye'yi seçtim. Projemi, Türkiye'de gelistirmek istiyorum." dedi.

Bolu Abant Izzet Baysal Üniversitesi Tip Fakültesinde okuyacak olan Vehad Ehab da üniversitelerin uluslararasi geçerliligi, hastanelerinin ve saglik altyapisinin iyi olmasi nedeniyle Türkiye'yi tercih ettigini kaydetti.

Kaynak: AA