Hakim Ve Savcilarin Görevde Yükselme Kararlari

Çesitli derecelerdeki görev sürelerini tamamlayan hakim ve savcilarin isim listelerinden olusan HSK kararlari Resmi Gazete'de yayimlandi.

Çesitli derecelerdeki görev sürelerini tamamlayan adli yargi hakimi, cumhuriyet bassavcisi ve savcilari ile idari yargi hakimlerinin isim listelerinden olusan Hakimler ve Savcilar Kurulu (HSK) kararlari Resmi Gazete'de yayimlandi.

HSK kararlarinda, birinci dereceye yükselmis olup 31 Agustos 2021 tarihi itibariyla birinci sinifa ayrilma incelemesine tabi tutulacak adli yargi hakim, cumhuriyet bassavci ve savcilari ile idari yargi hakimlerinin adlarindan olusan listelere yer verildi. Listede 29 hakim, 11 savci ve 4 idari yargi hakimi yer aldi.

Agustos 2021 döneminde birinci dereceye yükselme incelemesine girecek olanlar listeye dahil edilmedi.

- Listede ismi olmayanlar HSK'ye basvurabilecek

Birinci dereceye yükseldikleri ve sürelerini bitirdikleri halde listede isimlerini göremeyenler, yayim tarihinden itibaren 30 gün içinde HSK'ye yazili basvuruda bulunmak suretiyle durumlarinin incelenmesini isteyebilecek.

HSK'nin bir baska kararinda, 2802 sayili Hakimler ve Savcilar Kanunu'nun 21. maddesine göre, 2 yillik yükselme sürelerini aldiklari aylikta Agustos 2021 dönemi sonuna kadar bitiren adli yargi hakim, cumhuriyet bassavci ve savcilari ile idari yargi hakimlerinin adlarinin bulundugu listeler de yayimlandi.

Söz konusu kararda da sürelerini doldurduklari halde listede adlarini bulamayanlar, ilan tarihinden itibaren 30 gün içinde HSK'ye yazili müracaatta bulunarak, durumlarinin yeniden incelenmesini talep edebilecek.

Kaynak: AA