Gine'de Askeri Cunta, Yabanci Diplomatlarla Görüstü

Görüsmeye Türkiye'nin Konakri Büyükelçisi Volkan Türk Vural da katildi.

Gine'de 5 Eylül'de düzenlenen darbenin ardindan askeri cunta Ulusal Birlik ve Kalkinma Komitesi (CNRD), geçis hükümeti kurma çalismalari kapsaminda, yabanci diplomatik misyon temsilcileri ve sivil toplum örgütleriyle görüstü.

Yerel basinda çikan haberlere göre, CNRD lideri Mamady Doumbouya, geçis hükümeti kurma amaciyla organize edilen görüsmelerin 2. gününde, meclis binasinda sivil toplum örgütü liderlerini kabul etti.

Doumbouya, görüsmenin ardindan ülkedeki yabanci diplomatlarla bir araya geldi. Görüsmeye Türkiye'nin Konakri Büyükelçisi Volkan Türk Vural da katildi.

Basina kapali yapilan görüsmelerde, geçis sürecine iliskin fikir alisverisinde bulunuldugu ögrenildi.

Görüsmeler, 17 Eylül Cuma gününe kadar sürecek.

Öte yandan bugün Gana'da, Bati Afrika Devletleri Ekonomik Toplulugu (ECOWAS) Gine konulu olaganüstü bir zirve düzenleyecek.

- Askeri darbe

Gine'nin baskenti Konakri'de Cumhurbaskanligi Sarayi Sekoutoureya ve idari binalarin bulundugu Kaloum bölgesinde 5 Eylül'de silah sesleri duyulmustu. Olaydan birkaç saat sonra, Özel Kuvvetler Birliklerinin (GFS) basindaki Yarbay Doumbouya yönetime el koyduklarini açiklamisti.

Doumbouya, ülkedeki kötü gidisat nedeniyle yönetime el koyduklarini, Ulusal Birlik ve Kalkinma Komitesini (CNRD) kurduklarini duyurmustu.

Hükümet, anayasa ve kamu kurumlarinin feshedildigini kaydeden Doumbouya, Cumhurbaskani Alpha Conde'nin güvenli bir yerde tutuldugunu dile getirmisti.

Kaynak: AA