Erzurum'da Salgin Döneminde 10 Binden Fazla Ögrenci Sporla Bulustu

Gençlik ve Spor Il Müdürü Fuat Taskesenligil: 'GSB Spor Okullari sayesinde 10 bini askin çocuk ve gence spor yaptirarak onlari zararli ve kötü aliskanliklardan uzak tuttuk'.

Erzurum'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini döneminde 10 binden fazla çocuk ve gencin 37 farkli bransta sporla bulusturuldugu bildirildi.

Gençlik ve Spor Il Müdürlügünde yapilan açiklamaya göre, yaz spor okullari kapsaminda Erzurum Büyüksehir Belediyesi isbirligiyle 10 binden fazla çocuk ve genç ücretsiz kurslarla spor faaliyetlerine katildi.

Tesislerde güzel vakit geçiren gençler ile çocuklarin, salgin döneminde saglikli kalmasi ve hayatlarina hareket katmasi saglandi.

Gençlik ve Spor Il Müdürü Fuat Taskesenligil, salgin döneminde dahi gençleri sporsuz birakmadiklarini aktardi.

Kentteki 62 spor tesisinin 7 gün 24 saat halkin hizmetinde olduguna isaret eden Taskesenligil, sunlari kaydetti:

"Gençlik ve Spor Bakanligimizin 81 ilde ayni anda es zamanli olarak baslattigi GSB Spor Okullari sayesinde 10 bini askin çocuk ve gence spor yaptirarak onlari zararli ve kötü aliskanliklardan uzak tuttuk. Özellikle pandemide sporcularimizi ve sehrimizin insanlarini sporsuz birakmadik. ‘Spor Sokagi’, ‘Spor Her Yerde’, 'Siz balkonda biz sokakta' gibi projelerimizle halkimiza, çocuklarimiza ve gençlerimize spor yapma imkani sagladik. Pandemide hem saglikli yasamalarini hem de zinde kalmalarini sagladik. Spor sayesinde neseli anlar yasamalarina olanak sagladik."
Kaynak: AA