Samsun'a 'Karavan Turizm Merkezi' Kurulacak

Samsun Büyüksehir Belediyesi, Terme ilçesine ‘Kamp ve Karavan Turizm Merkezi’ kuracak.

Samsun'a 'Karavan Turizm Merkezi' Kurulacak
Dogu Karadeniz Projesi Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi’nin (DOKAP) mali destekleriyle ilçeye yapilacak yatirim, ihale sürecinin ardindan baslayacak.

Zengin tarihi ve kültürel birikimiyle bölge turizminde milli mücadelenin kilit sehri Samsun, doga, deniz, kis, yayla, kültür gibi turizm çesitlilikleriyle yerli ve yabanci turistlerin ilgisini çekiyor. Her ilçesinde ayri bir turizm destinasyonun bulundugu kentin potansiyelleri, Samsun Büyüksehir Belediyesi’nin yatirimlariyla gün yüzüne çikariliyor.

Ilçelerin turistik potansiyellerini yatirimlariyla sektörel avantaja dönüstüren Samsun Büyüksehir Belediyesi, Gölyazi Karavan Park Projesi ile Terme’de turizmi hareketlendirmeyi hedefliyor. DOKAP’in Turizm Mastir Plani’nda da yer alan ve 21 bin 309 metrekarelik yesil ve yapisal alanda peyzaj, dinlenme, araç geçis yolu gibi alanlar olusturulacak. 50 adet piknik masasi, 48 adet kütük çesme, 50 adet oturma banki ile yön ve bilgilendirme tabelasi konulacak. Büyüksehir Belediyesi ise alanda 48 araçlik karavan park olusturacak. Yaklasik 2 milyon TL’ye mal olacak ihale sürecindeki proje, 2022’de tamamlanacak.

Bölgesel kalkinma çalismalarina katki saglayarak Terme’yi kamp severler için yeni bir cazibe merkezi haline getirecek projeyle ilgili açiklama yapan Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, sektörel, potansiyel ve cografi avantajlariyla ilçenin turizmde çok önemli bir yere sahip oldugunu belirtti.

Pandemideki normallesme sürecinde kamp ve karavan turizmine duyulan ilgiye dikkat çeken Baskan Demir, “Dogada tatil yapmayi sevenler için kamp ve karavan olmazsa olmazdir. Tatile giden insanlarin önemli bir kismini da karavanci olusturuyor. Terme ilçemiz, kamp ve karavan turizmi için çok uygun bir lokasyon. Bölgemizde turizmi hareketlendirmek istiyoruz. Uygulama projesi bitti ve ihale süreci basladi.

Projeyi tam bir turizm alani tarzinda hayata geçirecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA