Paris Saint-Germain, Erzurum'da Açtigi Akademide Gelecegin Futbolcularini Yetistirecek

Paris SaintGermain Futbol Akademisi Erzurum Kurucusu Bükra Özyapar: 'Ögrenciler Ingilizce ve Fransizca da ögrenecekler. Diyetisyen ve pedagog olacak. Akademi oldugumuz için çocuklarin kisisel gelisimlerine çok önem veriyoruz'

Fransa'nin Paris Saint-Germain Kulübü (PSG), Erzurum Büyüksehir Belediyesi Spor A.S is birligiyle kentte açtigi futbol akademisinde gelecegin futbolcularini yetistirmeyi hedefliyor.

Amerika Birlesik Devletleri'nden Katar'a kadar pek çok ülkede futbol okulu olan PSG, Türkiye'nin de birçok sehrinde açtigi akademilerle futbolcu yetistirmek için faaliyetlerini sürdürüyor.

Son olarak yüksek irtifa kamp merkezi ve spor tesisleriyle sporcu kenti olarak adlandirilan Erzurum'da futbol akademisi açan PSG, sporculara futbol antrenmanlarinin yani sira kisisel egitim hizmetleri de saglayacak.

Erzurumlu çocuklar, Yakutiye ilçesindeki Olimpiyat Parki Spor Kompleksi'nde açilan akademide egitim görerek geleceklerine yön verecek.

- Özyapar: "Ingilizce ve Fransizca da ögrenecekler"

Paris Saint-Germain Futbol Akademisi Erzurum Kurucusu Bükra Özyapar, AA muhabirine, egitime katilacaklarin 3-19 yas araliginda olacagini söyledi.

Ögrencilerin futbol tekniklerinin yani sira kisisel egitim alacagini ifade eden Özyapar, söyle konustu:

"Ögrenciler Ingilizce ve Fransizca da ögrenecekler. Diyetisyen ve pedagog olacak. Akademi oldugumuz için çocuklarin kisisel gelisimlerine çok önem veriyoruz. Onlari biz gelecegin futbolculari olarak gördügümüz için öfke kontrolünü nasil saglarlar, hakemlerle iletisimleri nasil olmali, kendilerini nasil gelistirmeliler ve kendilerini nasil ifade etmeliler gibi desteklerde bulunacagiz. Türkiye'de 12 sehirdeyiz. Antalya, Istanbul, Izmir ve diger sehirlerimizden birisi de Erzurum oldu."

Erzurum Büyüksehir Belediyesi Spor A.S. Genel Müdürü Ahmet Dal da projenin kente gelmesinden mutluluk duyduklarini anlatti.

Projenin Erzurum Büyüksehir Belediyesinin hedefleriyle örtüstügünü, bu nedenle çok önemsediklerini dile getiren Dal, "Bu sehirde saglikli, bilinçli bir nesil yetistirmek istiyoruz. Kursa gelip yabanci dil ve diger seyleri ögrenen birey, futbolcu olmasa bile bunun bir sekilde faydasini görecek." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA