Insaatinda Çalistigi Kütüphaneye Doktor Adayi Olarak Geliyor

FÜ Tip Fakültesi ögrencisi Hasan Coskun: 'Çalismalarimin neticesini aldim, bunun için çok mutluyum' Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktas: 'Bu basari genç kardeslerimize, çocuklarimiza örnek olmasi açisindan çok önem arz ediyor'

Firat Üniversitesi (FÜ) Tip Fakültesi ögrencisi 23 yasindaki Hasan Coskun, bir dönem isçi olarak insaatinda çalistigi üniversite kütüphanesine artik doktor adayi olarak geliyor.

Baskil ilçesine bagli Hacihüseyinler köyünde çiftçi bir ailenin çocugu olarak dogan Coskun, köy ilkokulunda basladigi egitim hayati boyunca doktor olmanin hayalini kurdu.

Hayalini gerçeklestirmek için derslerine aksatmadan çalisan Coskun, lisede üniversite sinavina hazirlanirken bir yandan da ailesine destek olmak için hem köy islerinde hem de insaatlarda çalisti.

Azmiyle 5 yil önce FÜ Tip Fakültesini kazanan Coskun, daha önce insaatinda emegi olan üniversite kütüphanesinde bugünlerde tip ögrencisi olarak ders çalisiyor.

Coskun'un sosyal medya hesabindan fotografini paylastigi kütüphaneye iliskin, "Sizce ben, insaatinda çalistigim kütüphaneye yillar sonra tip fakültesi ögrencisi olarak çalismaya gelmis miyimdir?" mesaji binlerce begeni aldi.

FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktas da paylasimi sonrasi kütüphanede bir araya geldigi genci tebrik etti.

Coskun, AA muhabirine, ilkokuldan itibaren hep doktor olmanin hayalini kurdugunu söyledi.

Lise yillarinda ailesine yük olmamak ve egitim giderlerini karsilayabilmek için insaatlarda çalistigini anlatan Coskun, "Köyde isler olmadigi zaman sehirde farkli islerde, insaat isinde, kasiyer olarak, kayisi bahçelerinde çalistim. Yaz aylarinda bos zamanlarim çalismakla geçti." dedi.

Coskun, üniversite sinavina hazirlandigi dönemde kampüsteki kütüphanenin insaatinda da çalistigini dile getirdi.

O dönem, kütüphaneye bir gün tip ögrencisi olarak ders çalismaya geleceginin aklinin ucundan bile geçmedigini aktaran Coskun, söyle devam etti:

"Günesin altinda çalisiyorduk, zor günlerdi. Üniversiteyi kazaninca buraya ders çalismaya geldigim zaman insanin azmedince, hedefleri dogrultusunda çalisinca neleri basarabilecegini gördüm. Çalismalarimin neticesini aldim, bunun için çok mutluyum. Çok güzel bir duygu."

- "Genç kardeslerimize örnek olmasi açisindan önemli"

Rektör Prof. Dr. Göktas da Coskun'un zor sartlara ragmen çalisip tip fakültesini kazandigini ifade ederek sunlari kaydetti:

"Hasan kardesimizin sosyal medyada mesajini görünce hakikaten biz de heyecanlandik. Azimle çalisarak insanin neler yapabileceginin en güzel örneklerinden birisi. Bu basari genç kardeslerimize, çocuklarimiza örnek olmasi açisindan çok önem arz ediyor. Kendisiyle sohbet ettik, puani da oldukça yüksek. FÜ Tip Fakültesinin alaninda çok basarili bir üniversite oldugunu arastirmis, tercihini kullanmis. Buna da ayrica sevindik. Bundan sonraki hayatinda basarilar diliyorum."
Kaynak: AA