Lübnan'daki Mülteci Kamplarinda Filistinli Tutuklulara Destek Gösterileri Düzenlendi

Lübnan'in pek çok kentindeki Filistin mülteci kamplarinda düzenlenen gösterilerde, Israil hapishanelerindeki Filistinli tutuklulara destek verildi.

Lübnan'daki Filistinli gruplarin çagrisi üzerine güneydeki Sur, Sayda, baskent Beyrut ve kuzeydeki Trablus'taki mülteci kamplarindan çok sayida kisi Filistinli tutuklulara destek için sokaga indi.

Sayda kentindeki Ayn el-Hulve Mülteci Kampi'nda, Israil hapishanelerindeki tutuklular ve 6 Eylül'de Gilboa Hapishanesinden kaçan Filistinli tutuklulara destek için genis katilimli gösteri yapildi.

Sur kentindeki gösterilerin adresi ise Er-Residiyye, El-Bus, El-Burc es-Semali mülteci kamplari oldu. Gösterilerde, hapisten kaçan Filistinli tutuklularin korunmasi istendi.

Güneydeki El-Harrub bölgesinde de benzer gösteriler düzenlendi.

Baskentteki Burcu'l Beracine Mülteci Kampi'nda düzenlenen ve çok sayida kisinin katildigi gösteride konusan Lübnan'daki Islami Cihad Hareketi liderlerinden Ebu Visam Munevver, hapishaneden kaçan Filistinli tutuklulari övdü ve halen Israil hapishanelerindeki tutuklularin en agir iskencelere maruz kaldigini ifade etti.

Ülkenin kuzey kesimindeki Barid Nehri ve El-Bedavi Mülteci kamplarinda düzenlenen gösterilerde de hapishaneden kaçan Filistinlilerin resimleri tasindi.

Trablus'ta ise "Arap Nasircilar" hareketinin binasi önünde düzenlenen gösteride, Israil'in Filistinli tutuklulara yönelik izledigi cezalandirma politikasina tepki gösterildi.

Lübnan'da 12 mülteci kampinda yaklasik 200 bin Filistinli mülteci yasiyor.

Israil Polisinden dün aksam yapilan yazili açiklamada, Filistinli 6 firariden ikisinin kuzeydeki Nasira kentinin güney batisinda yer alan El-Kafza Dagi (?Mount Precipice) çevresinde yakalandigi belirtilmisti.

- Ne olmustu

Filistinli 6 tutuklu, 6 Eylül sabahi, Israil'in kuzeyinde yer alan yüksek güvenlikli Gilboa Hapishanesinden tünel kazarak kaçmisti.

Israil Kamu Yayin Kurulusu (KAN), Fetih Hareketi'nin silahli kanadi El-Aksa Sehitleri üyesi Zekeriya ez-Zübeydi ile Islami Cihad Hareketi mensubu Yakub Nufeyat, Muhammed Kasim el-Arida, Yakub Mahmud Kadri, Eyhem Fuad Kemamci, Mahmud Abdullah el-Arida'nin cezaevinde ayni kogusta kaldiklarini ve 10 metrelik bir tünel kazdiklarini bildirmisti.

Kaynak: AA