Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay, Kirgizistan Cumhurbaskani Caparov Ile Bir Araya Geldi

Kirgizistan-Türkiye 10. Dönem Karma Ekonomik Komisyon Toplantisi'na katilmak için Kirgizistan'a gelen Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Cumhurbaskani Sadir Caparov ile bir araya geldi.

Baskent Biskek'teki temaslarini tamamlayan Oktay ve beraberindeki heyet, Bakanlar Kurulu Baskani Ulukbek Maripov ile uçakla ülkenin kuzeyindeki Issik Göl Bölgesi'ndeki Çolpon-Ata sehrine geçti.

Türk heyetini, Issik Göl Uluslararasi Havalimani'nda Kirgizistan Yatirimlar Bakani Almambet Sikmamatov ve Issik Göl Bölge Valisi Mirbek Kojoyev karsiladi.

Cumhurbaskani Caparov da Oktay ve beraberindeki heyeti Devlet Konuk Evi'nde kabul etti.

Caparov, sicak karsiladigi Fuat Oktay için "Ala-Too topraklarina geldiginiz için memnuniyet duyuyoruz. Hos geldiniz!" dedi.

Iki ülke arasinda diplomatik iliskilerin kurulmasindan sonra iliskilerin seyrinin iyi olduguna isaret eden Caparov, Kirgizistan'in bagimsizligini ilk taniyan Türkiye Cumhuriyeti devleti oldu." ifadesini kullandi.

Türk kardeslerini her zaman kabul etmeye hazir olduklarini belirten Caparov, "Türkiye bizim için stratejik ortakliktan öte kardes ve dost ülkedir." diye konustu.

Caparov, kendisinin resmi ziyaret için gittigi Ankara'da çok sicak ve üst düzeyde karsilayan mevkidasi Recep Tayyip Erdogan'a tesekkür etti.

Cumhurbaskani Caparov, Kirgizistan'in zor dönemlerinde Türkiye'nin destegini yakindan hissettiklerini sözlerine ekledi.

- "Türkiye olarak, Kirgizistan'in her alanda güçlü olmasi için daima yanindadir"

Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay da Cumhurbaskani Erdogan'in Caparov'a, ailesine ve Kirgiz halkina selamini ileterek konusmasina basladi.

Kirgizistan'a iki ülke arasinda is birligini gelistirmek için geldiklerini belirten Oktay, Kirgizistan'in 30'uncu bagimsizlik yil dönümünü kutladi.

Oktay, Kirgizistan'in her alanda güçlü olmasi için Türkiye olarak daima yanlarinda olduklarinin altini çizdi.

Görüsme basina kapali devam etti.

Kaynak: AA