740. Ertugrul Gazi'yi Anma Ve Yörük Senlikleri

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez'in katilimiyla düzenlenen senliklerde Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yildizlari gösteri yapti.

Bilecik'in Sögüt ilçesinde ,"740. Ertugrul Gazi'yi Anma ve Yörük Senlikleri" düzenlendi.

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez'in katilimiyla gerçeklesen senlikte, Hükümet Konagi önünden mehter takimi esliginde Ertugrul Gazi Türbesi'ne kortej yürüyüsü yapildi.

Türbede dua edilmesinin ardindan tören alanina geçildi. Alandaki Türk Büyükleri Aniti'nda saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu.

Program kapsaminda Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yildizlari'nin gerçeklestirdigi gösteri uçusu, senlige katilanlar tarafindan uzun süre alkislandi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan, törende yaptigi konusmada, böylesine anlamli bir programda Sögüt'te bulunmaktan duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Demircan, su ifadeleri kullandi:

"Basimizi dik tutan bu gurur, asirlar önce bir çinar gölgesine ekilen bagimsizlik tohumunun, üç kitada ve yedi iklimde hüküm süren cihan devletine varisinin ve ardindan kurtulustan kurulusa uzanan milli mücadelemizin zaferle sahlanisinin eseridir. Vatan, millet, bayrak askiyla pisilen ocakta sanilmasin ki yigitler birbirinden ayridir. Sögüt'te Ertugrul Gazi'dir, Malazgirt'te Alparslan, Istanbul'da Fatih Sultan Mehmed, Kocatepe'de Gazi Mustafa Kemal'dir onlar. Kökümüz mazide, gözümüz atide asirlar boyu var oldugumuz su gök kubbede yüregindeki gözü peklikle bizlere topragi vatan kilan, münevverlik timsali Ertugrul Gazi atamizin izinden giden kahraman ecdadimizin mirasi her bir Türk ferdinin ruhunda bugün bir iftihar vesilesi olarak ayni atesle yanki bulmaktadir. Günesi bayrak, gögü çadir eyleyen, kisraklarini uçsuz bucaksiz ovalara süren, pusatlarini yay eyleyip ordularini gür kilan, vatani dardan kurtaracak vesileye yaren olan, sefer ile yükümlü zafer ile sad olan, 'Andolsun ki üstte mavi gök, altta yagiz yer yarilmadikça zulme boyun egmeyecegim' diyen Ertugrul Gazi atamizin, tevhidin ruhunun adalet oldugunu gösteren mirasinin yarinlara tasinacagindan süphemiz yoktur."

Bilecik Vali Vekili Yunus Fatih Kadiroglu da Seyh Edebali'nin "Ey Ogul, geçmisimi iyi bil ki gelecege saglam basasin. Nereden geldigini unutma ki nereye gidecegini unutmayasin." nasihatine siki siki bagli olduklarini söyledi.

Kadiroglu, Sögüt ruhunu her daim canli tutmaya çalistiklarini belirterek, "Bu ruh, isigini Hazreti Peygamber'den tevarüsle Seyh Edebali'den, gücünü ise nefsine hakim olmayi bilen adil beylerden, yigit alperenlerden, gözü pek bacilardan alan aklin ve kalbin birlikte hükmettigi kadim ve kutlu bir ruhtur." dedi.

Sögüt Belediye Baskani Ismet Sever ise Ertugrul Gazi'nin Anadolu'ya gelis sürecini anlatti.

Konusmalarin ardindan Sögüt Belediye Baskani Sever, Disisleri Bakani Çavusoglu'na "Alp" kiyafeti giydirerek kiliç takdim etti.

Tören, halk oyunlari ve Küre Mehteran Bölügünün gösterisinin ardindan geleneksel pilav ikraminda bulunulmasiyla sona erdi.

Etkinlige, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Özlem Zengin, MHP Genel Sekreteri Ismet Büyükataman, Büyük Birlik Partisi Genel Baskani Mustafa Destici, Saglik Bakan Yardimcisi Halil Eldemir, bazi milletvekilleri, belediye baskanlari ve vatandaslar katildi.
Kaynak: AA