Basaksehir'de 'Sporun T'si' Kaldigi Yerden Devam Ediyor

Basaksehir Belediyesi, Covid-19 salgini nedeniyle ara verilen “Sporun T’si-Sporcu Ölçme, Bransa Yönlendirme ve Bilgi Bankasi Sistemi” projesi kaldigi yerden devam ediyor. Türkiye’de ilk defa bir belediye tarafindan ücretsiz uygulanan proje ile 6 yilda 13 binin üzerinde çocuk, bedensel özellikleri ve yeteneklerine en uygun spor bransina yönlendirildi.

Basaksehir'de 'Sporun T'si' Kaldigi Yerden Devam Ediyor
Hayata geçirdigi projelerle Basaksehirlileri 7’den 70’e sporla bulusturan Basaksehir Belediyesi, koronavirüs nedeniyle bir süredir ara verilen “Sporun T’si-Sporcu Ölçme, Bransa Yönlendirme ve Bilgi Bankasi Sistemi” projesi kapsamindaki ölçümlere yeniden baslandi.

Basaksehirli çocuklar Sporun T’si ile daha basarili

Projede çalismalarin maske, mesafe ve temizlik tedbirlerine uyularak yeniden basladigini belirten Basaksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlügü Gençlik Hizmetleri Sefi Aydin Sarikus, “2015 yilinda belediyemiz tarafindan hayata geçirilen proje ile spor parklarimizda 21 farkli branstan hizmet alan tüm sporcularimizin kuvvet, koordinasyon, denge ve çabukluk gibi 17 farkli parametrede anantropometrik ölçümleri yapiliyor. Bu sayede bedensel ve sportif gelisimlerini daha saglikli bir sekilde takip ediyoruz. Hem de çocuklarin hangi spor bransini yaparlarsa ileride daha basarili olurlar sorunun cevabini buluyoruz. Spor parklarimizdaki çocuklarimizin 3 ayda bir antropometrik ölçümlerini alarak projeye dahil ediyoruz.” diye konustu.



13 binden fazla çocugun ölçümleri yapildi

Türkiye’de ilk defa bir belediye tarafindan ücretsiz uygulanan proje ile çocuklarin, sportif bedensel özelliklerini bilimsel metotlarla tespit edilerek daha basarili olabilecekleri branslara yönlendirilmeleri ve ülkemize ait norm tablolarinin olusturulmasina katki saglaniyor. Projenin hayata geçirildigi 2015 yilindan bugüne kadar 13 binin üzerinde çocuk, yeteneklerinin uygun oldugu spor branslarina yönlendirildi.
Kaynak: İHA