Yanginla Mücadeleye Iliskin Birçok Vatandas CIMER'e Destek Mesaji Gönderdi

Antalya ve Mugla basta olmak üzere bazi bölgelerde devam eden yanginlarla mücadeleye iliskin birçok vatandas, Cumhurbaskanligi Iletisim Merkezine (CIMER) destek mesajlari gönderdi.

Iletisim Baskani Fahrettin Altun, Twitter hesabindan yaptigi açiklamada, milletin, yangin söndürme çalismalarinda devletin ne denli gayretle çalistigini iyi bildigini belirterek, vatandaslarin CIMER'e gönderdigi destek mesajlarini paylasti.

Altun, "En kisa sürede yanginlari söndürecek, yesil vatanimizi koruyacagiz." ifadesini kullandi.

Paylasimlara göre, Istanbul'daki bir vatandas, devletin afetlerde gerekli tedbir ve hizmetleri hizla uyguladigini belirterek, ormanlarin oldugu daglarin tepelerine su dolu büyük tanklar yapilmasi tavsiyesinde bulundu.

Bartin'dan bir vatandas da Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan basta olmak üzere bakan ve milletvekillerine, salgin ve dogal afetlerde halkin her zaman yaninda olduklari için sükranlarini sundu.

Antalya'dan mesaj ileten ve küçük çocuklari oldugu için yangin söndürme çalismalarina gidememekten duydugu üzüntüyü ifade eden bir baska vatandas, "Üç küçük çocugum olmasa kosa kosa yardima gidecegim. Disarida kalanlari evimde agirlayabilirim, yemek yaparim, misafir ederim." cümlelerine yer verdi.

Eski bir yangin isçisi de mesajinda, görev daveti olursa hiç düsünmeden gidecegini belirtti.

Izmir'de yasayan bir baska kisi, ormanlik alanda çikan yangina ekiplerin 15 dakikada müdahale ettigini gördügünü, hizli müdahale, çaba ve gayretlerinden dolayi çalisanlara tesekkür etti.

Mesajinda, basta Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan olmak üzere yanginla mücadele eden devletin tüm kurumlarina tesekkür eden bir baska vatandas, "Eger yardim gerekliyse orada olmayi istiyorum. Sosyal medyada algi olusturan, devlet, millet birligine kastedenler sizlerin moralini bozmasin." ifadelerini kullandi.

Bir baska vatandas, "Ihtiyaç durumunda kosulsuz, sartsiz devletimin ihtiyaç duydugu noktalarda gönüllü hizmet almaktan onur ve gurur duyacagim." mesajina yer verdi.

Kaynak: AA