'Sirdan Gizli Kaligrafi Sergisi' Üsküdar'da Sanatseverlerle Bulustu

Bünyamin Kinaci ve Mehtap Kocaaga'nin klasik, modern ve soyut kaligrafi alanlarinda imza attiklari eserlerden olusan sergi, Nevmekan Baglarbasi Galeri'de sanatseverlerin begenisine sunuldu.

Üsküdar Belediyesi'nin ev sahipligine gerçeklestirilen "Sirdan Gizli Kaligrafi Sergisi" Nevmekan Baglarbasi Galeri'de kapilarini açti.

Sergide, Bünyamin Kinaci ve Mehtap Kocaaga’nin klasik, modern ve soyut kaligrafi alanlarinda ortaya çikardiklari çalismalara yer verildi.

Üsküdar Belediye Baskan Yardimcisi Zekeriya Sanlier, açilista yaptigi konusmada Üsküdar'in güzel bir ilçe ve bir açik hava müzesi oldugunu belirterek, "Ülkemiz bir buçuk yildir pandemiyle ugrasiyor. Sadece ülkemiz degil dünyamiz da ugrasiyor. Kültüre, sanata bakisimizi ve bu çalismalarimizi belli ölçülerde devam ettirdik. Bu yaz aylarinda etkinliklerimize devam ediyoruz.” diye konustu.

Sanatçi Mehtap Kocaaga, Üsküdar Belediyesi'nin destegiyle açilan sergide "Kaligrafi" basligi altinda farkli eserlerin yer aldigini söyledi.

Sergini ismine iliskin degerlendirmede bulunan Kocaaga, "Biz insanoglunun çok kavrayamadigi fakat kabul ettigi bir dönemden geçiyoruz. Islerimize de bunlari yansitmaya çalistik. Kiminin dokusunda, kiminin renginde, kiminin yazisinda ve lekesinde çok farkli tatlar, heyecanlar ve sirlar kesfedeceksiniz." ifadesini kullandi.

Sanatçi Bünyamin Kinaci ise kaligrafiyle yola çiktiklarini, eserleri ortaya koyarken diger kültür sanat dallarindan da istifade etmeye çalistiklarini kaydetti.

Kinaci, "Diger sanat eserlerini de kaligrafiyle bütünlestirdigimiz zaman çok farkli tatlar, çok farkli sirlar kesfettik. Ümit ederim ki sizler de eserlerimizdeki lekelerden, renklerden ve harflerden farkli sirlar kesfedersiniz.” dedi.

Vatandaslarin da ilgi gösterdigi sergi açilisinda Üsküdar Belediye Baskan Yardimcisi Zekeriya Sanlier, sanatçi Bünyamin Kinaci ve Mehtap Kocaaga’ya plaket takdim etti.

Güzel yazi sanatinin çagdas sanatla yorumlandigi çalismalarin sanatseverlerin begenisine sunuldugu sergi, 12 Eylül'e kadar açik olacak.

Kaynak: AA