Meteorolojiden Alti Bölge Için Saganak Uyarisi

Marmara'nin dogusu, Iç Ege, Karadeniz, Iç Anadolu, Akdeniz, Dogu Anadolu'da yarin saganak ve gök gürültülü saganak bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlügünden yapilan açiklamaya göre, bu aksam saatlerinde Trakya'nin kuzeybatisi, Dogu Anadolu'nun kuzey ve batisi, Bayburt il geneli ile Gümüshane'nin güney çevrelerinin yer yer çok bulutlu, saganak ve gök gürültülü saganakli olacagi tahmin ediliyor.

Marmara'nin dogusu, Iç Ege, Karadeniz, Iç Anadolu, (Hatay hariç) Akdeniz, (güneybatisi hariç) Dogu Anadolu'nun yarin yer yer çok bulutlu saganak ve gök gürültülü saganakli, diger yerlerin parçali ve az bulutlu geçecegi öngörülüyor.

Hava sicakliklarinin yarin, Marmara, Ege, Bati Karadeniz ve Iç Anadolu'da yagisli hava kütlesinin de etkisi ile 4-8 derece düsmesi beklenirken diger yerlerde önemli bir degisiklik beklenmiyor.

Rüzgarin, genellikle kuzey ve kuzeydogu, zamanla ülkenin dogusunda bati ve güneybati yönlerinden orta kuvvette, Güneybati Ege'de kuzeybati, Dogu Akdeniz'in iç kesimlerinde güneybati yönlerinden kuvvetli esecegi tahmin ediliyor.

Kaynak: AA