Diyarbakir'da Agirligiyla Yarisacak Karpuzlar Hasat Edilmeye Baslandi

Eylül ayinda düzenlenmesi planlanan "Diyarbakir Kültür ve Karpuz Tanitim Etkinlikleri" kapsaminda agirligiyla yarisacak karpuzlarin hasadina baslandi.

Vali Münir Karaloglu, Bismil ilçesine bagli kirsal Mirzabey Mahallesi'nde çiftçi Hamit ve Ikram Atli'nin tarlasinda düzenlenen "Karpuz Hasadi Tarla Günü" etkinliginde, yetistirilen karpuzlari inceledi.

Biçakla kestigi bir karpuzu tadan ve gazetecilere de ikram eden Karaloglu'nun hasat ettigi diger karpuzun ise tartilmasi sonucu 45 kilo 200 gram oldugu anlasildi.

Hasat edilen karpuzlardan iri olanlar, "Diyarbakir Kültür ve Karpuz Tanitim Etkinlikleri" kapsaminda yapilacak yarisma için soguk hava deposunda muhafaza edilecek.

Karaloglu, gazetecilere yaptigi açiklamada, verimli topraklara sahip Türkiye'de her ilin sembolü haline gelmis bir tarimsal ürünün bulundugunu, karpuz denilince ilk akla gelen kentin de Diyarbakir oldugunu ifade etti.

Diyarbakir karpuzunun iriligi ve tadiyla hem damaga hem de göze hitap ettigini anlatan Karaloglu, 2008'de cografi isaretle tescillendigini animsatti.

Karpuz üretimini gelistirmek için yapilan çalismalara deginen Karaloglu, etkinliklerle de bu ürünün daha genis kitlelere ulastirilmasini hedeflediklerini kaydetti.

Etkinlige, Bismil Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Hamza Türkmen, Tarim ve Orman Il Müdürü Mustafa Ertan Atalar ve diger ilgililer katildi.

Kaynak: AA