Önce Yayaya Sonra Is Yerine Çarpti Açiklamasi 1 Ölü

Bartin’da kontrolden çikan hafif ticari araç önce yayaya ardindan bir is yerine çarpti. Feci kazada yaya hayatini kaybederken, sürücü de hafif sekilde yaralandi.

Önce Yayaya Sonra Is Yerine Çarpti Açiklamasi 1 Ölü
Edinilen bilgiye göre, Amasra ilçesine bagli Kuyupinar mevkiinde, Mustafa Y. (56) iradesindeki 74 DA 730 plakali hafif ticari araç yol kenarinda yaya olarak ilerleyen Cevdet Aksu’ya çarpmasinin ardindan yol kenarinda yöresel ürünlerin satisa sunuldugu bir isyerine çarparak durabildi. Çarpmanin siddetiyle metrelerce savrulan Cevdet Aksu yapilan tüm müdahalelere ragmen olay yerinde hayatini kaybetti. Yasamini yitiren Aksu’ya ait kiyafet, ayakkabi, sapka ve telefonlarin yola savruldugu görüldü.

Mustafa Y. idaresindeki hafif ticari aracin yayaya çarptiktan sonra çarparak durabildigi yöresel ürünlerin satildigi is yerinde büyük çapta maddi hasar olustu. Kaza sirasinda isyerinin kapali olmasi olasi can kayiplarinin önüne geçti.

Isyeri sahibi kazadan sadece 5 dakika önce bölgeden ayrildiklarini söylerken, “Burada köy ürünleri satiyoruz. Daha ayrilali 5 dakika oldu. Yaklasik 300 metre yukarida kaza yapiyor. Bir agabeyimize çarpiyor. Ondan sonra gelip buraya girdi. Görüyorsunuz tezgahin halini. Direk buraya girip piknik masasinin hiziyla kendisinden durmus araba. Sürücü yaraliydi. Kolu filan kirikti” dedi.

Kazada ölen Cevdet Aksu’nun cenazesi Bartin Devlet Hastanesi morguna kaldirildi. Kazada yaralanan hafif ticari araç sürücüsü Mustafa Y. ise 112 ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardindan hastaneye kaldirilarak tedavi altina alindi. Mustafa Y.’nin Çakraz köyü muhtarligi görevinde bulundugu, hayatini kaybeden Cevdet Aksu’nun ise Konuklar köyü eski muhtari oldugu ögrenildi.

Kazaya iliskin sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA