Edremit Kahveciler Odasi'nda Toplanti

Balikesir’in Edremit ilçesi Kahveciler Gazinocular ve Otelciler Esnaf Odasi Baskani Mustafa Aydogan, kahvehane ve kiraathane isletmecisi esnafinin yeniden kapanmayi kaldiracak güçte olmadigini bildirerek, en az 2 doz asi olmayan vatandaslarin isletmelere kabul edilmemesi kararinin uygulanmaya basladigini bildirdi.

Edremit Kahveciler Odasi'nda Toplanti
Kahveciler Odasi’nda basin toplantisi düzenleyen Aydogan, Türkiye Kahveciler, Kiraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu’na bagli meslek odalarinin aldigi karar dogrultusunda, bundan sonra ülke genelindeki tüm kahvehane, kiraathane, internet kafe, play station, nargile salonu, bilardo salonu, bar meyhane, eglence ve dinlenme yerlerinde en az 2 doz asi olmayan vatandaslarin isletmelere kabul edilmemesi kararinin uygulanmaya basladigini bildirdi. Aydogan, “Tüm dünya gibi ülkemizi de etkisi altina alan Covid-19 ile mücadele kapsaminda alinan tedbirlerden dolayi en fazla magduriyet yasayan kesim süphesiz kahvehane, kiraathane, internet kafe, play station, nargile salonu, bilardo salonu, bar meyhane, birahane, eglence ve dinlenme yeri isletmeci esnaflarimiz oldu. Bu is yerleri 16 Mart 2020 tarihinde kapatilmisti. Her ne kadar belli basli dönemlerde açilmalar olmussa da yaklasik 16 ay boyunca oyun yasagi sebebiyle esnaflarimiz maddi ve manevi olarak zor günler geçirmislerdir” dedi.

Geçirilen zor günlerden sonra Temmuz basinda esnafin yasadiklari zor günlerin telafisi için is yerlerini çok büyük heyecan ve umutla faaliyete geçirdiklerini altini çizen Aydogan, sunlari söyledi:

“Fakat havalarin isinmasi ile vatandaslarimizin rehavete kapilmasi ve bazi vatandaslarimizin asi olmamalari, ayrica korona virüse karsi daha hizli yayilan mutant virüs sebebiyle vaka sayilarinda büyük bir artis oldugu, vefat sayilarinin ise arttigi gözlemlenmektedir. Çok büyük ümitlerle basladigimiz normallesme sürecinin salginin artmasi sebebiyle tekrar sona ermesi ve kisitlamalar yasanmasinin hem ülkemiz ekonomisine hem de esnaflarimiza çok derin yaralar açacagi asikardir. Kisitlamalar sebebiyle zor günler geçiren kahvehane ve kiraathane isletmecisi esnaflarimiz tekrar kapanmayi kaldiracak güçte degildir. Bu sebeple Türkiye Kahveciler, Kiraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu’na bagli meslek odalarimizin aldigi ortak kararla bugünden itibaren ülke genelindeki tüm kahvehane, kiraathane, internet kafe, play station, nargile salonu, bilardo salonu, bar meyhane, eglence ve dinlenme yerlerinde en az 2 doz asi olmayan vatandaslarimizi kabul etmeyecegimizi tüm kamuoyuna duyuruyor, salgin ve hastaliklarin sona erecegi güzel günler diliyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA