Bu Kez Mahalleli Yangina Geçit Vermedi

Aydin’in Nazilli ilçesindeki kirsal Yazirli Mahallesi’nin mezarliginda çikan yangin, mahallelinin dikkati sayesinde ormanlik alana siçramadan söndürüldü.

Bu Kez Mahalleli Yangina Geçit Vermedi
Ülke genelinde yasanan orman yanginlari sebebiyle özellikle kirsal bölgedeki vatandaslarin teyakkuza geçmesi, olasi facialari engellerken, Aydin’da da bir çobanin dikkati sayesinde yangin, ormanlik alana siçramadan söndürüldü. Nazilli ilçesine bagli Yazirli Mahalle Mezarligi’na yakin bir mesafede koyunlarini otlattigi sirada mezarlik içerisinde yükselen alevleri farkeden Mustafa Parmakli, durumu Mescitli Mahalle Muhtari Nazmi Öztürk’e bildirdi. Yangin haberini alan Muhtar Öztürk, durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirmesinin ardindan köy meydanindan anons geçerek yangini vatandaslara bildirdi. Anonsun duyulmasinin ardindan harekete geçen ve son günlerde yasanan yanginlar dolayisiyla hazirlikli olan köylüler, su tankerleri ve yangin söndürücü ekipmanlar ile mezarliga kostu. Mezarliktaki yangina hizla müdahale eden vatandaslar yangini kisa sürede kontrol altina aldi. Köylülerin birlikteligi sayesinde yangin, mezarligin yanindaki çam agaçlarinin bulundugu ormanlik alana siçramadan söndürülürken, olasi bir facianin da önüne geçildi.

Ihbar üzerine kisa sürede olay yerine gelen Aydin Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi ekipleri, kontrol altina alinan yanginda söndürme ve sogutma çalismalari gerçeklestirdi. Sogutma çalismalarinin ardindan yanginin çikis nedeni ile ilgili sorusturma baslatildi.

“Akcigerlerimizi koruduk”

Yasanan orman yanginlari dolayisiyla köyün belli noktalarina su tankerleri, kazma, kürek gibi yangin söndürme ekipmanlari yerlestirdiklerini belirten Mescitli Mahalle Muhtari Nazmi Öztürk; “Son bir haftadir devam eden yanginlar nedeniyle zaten yüregimiz yanmaktaydi. Mahalle sakinleri olarak biz de olasi bir yangina karsi tüm önlemlerimizi alarak, teyakkuza geçmistik. Su tankerleri, kazma, kürek gibi söndürme ekipmanlarini mahallemizin belli noktalarinda, hizli müdahale için hazir bekletiyorduk. Yangini farkeden yegenim Mustafa’nin beni aramasi üzerine hemen harekete geçtik. Köylülerimiz ile birlikte mezarliga giderek, yangini ormana siçramadan söndürebildik. Yegenim yanginin mezarligin orta kisminda çiktigini ifade etti.

Ormana yakin mesafede olmasi da bizi süphelendirdi. Allah’a sükür ki kisa sürede söndürerek, akcigerlerimiz olan ormanlarimizi korumayi basardik. Köylülerimiz basta olmak üzere Aydin Büyüksehir Belediyesi itfaiye ekiplerine ve haberi alir almaz yanimiza gelerek bize destek olan Nazilli Belediye Baskani Kürsat Engin Özcan’a tesekkür ederiz” dedi.

“7/24 teyakkuzdayiz”

Kisa sürede belediye ekipleri ile birlikte yangin bölgesine gelen Nazilli Belediye Baskani Kürsat Engin Özcan ise dikkatlerinden dolayi vatandaslara tesekkür ederek “Yazirli’da aldigimiz tedbirlerle ve hemsehrilerimizin sagduyusuyla yangina erken müdahale edebildik. Nazillimize geçmis olsun. Bizler 7/24 teyakkuzdayiz. Olusabilecek yanginlara karsi tüm halkimizin dikkatli olmasini rica ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA