Ürdün Krali 2. Abdullah, Suudi Arabistan Ile Iliskilerinin Söylentilerle Sarsilmayacagini Belirtti

Ürdün Krali 2. Abdullah, ülkesinin Suudi Arabistan ile iliskisinin saglam oldugunu, süphe ve söylentilerle sarsilmayacagini ifade etti.

Ürdün Kraliyet Divanindan yapilan açiklamaya göre, Kral 2. Abdullah, resmi ziyaret kapsaminda ülkede bulunan Suudi Arabistan Disisleri Bakani Faysal bin Ferhan'i baskent Amman'daki El-Hüseyniye Sarayi'nda kabul etti.

Bin Ferhan, 2. Abdullah'a Suudi Arabistan Krali Selman bin Abdulaziz'in iki ülke arasindaki iliskilerin gelistirilmesini konu alan sözlü mesajini iletti.

Kral 2. Abdullah, eski Veliaht Prens Hamza bin Hüseyin'in de adinin karistigi "fitne" davasi dahil ülkesinin çesitli zorluklarla yüzlesmesinde Riyad'in gösterdigi destekleyici tutumdan memnuniyet duydugunu ifade etti.

Riyad'in tutumunun ve açik destek mesajlarinin, Suudi Arabistan'in ve yöneticilerinin Ürdün'e yönelik daimi destekleyici siyasetini yansittigini belirten 2. Abdullah, "Ürdün ile Suudi Arabistan arasindaki güçlü iliskiler, köklü ve saglam; süphe ve söylentilerle sarsilmaz." ifadesini kullandi.

2. Abdullah, Ürdün ve Suudi Arabistan'in güvenliginin bir oldugunu, iki ülkenin de tüm zorluklarla mücadelede ayni safta yer aldigini vurguladi.

- Suudi Arabistan Disisleri Bakanligindan açiklama

Suudi Arabistan Disisleri Bakanligindan yapilan yazili açiklamaya göre ise Bakan Bin Ferhan, görüsmede, ülkesinin Ürdün ile is birligini gelistirme konusunda istekli oldugunu belirtti, iki ülke arasindaki tarihi kardeslik iliskilerinden duydugu memnuniyeti ifade etti.

Bin Ferhan, 2. Abdullah'a Suudi Arabistan Krali'nin "tarihi kardeslik iliskilerine ve is birligini gelistirme yollarina" deginen sözlü mesajini iletti.

ABD basininda, Suudi Arabistan'in, kamuoyundaki ismiyle "fitne" davasi kapsaminda yargilanan Eski Kraliyet Divani Baskani Basim Avadallah'in serbest birakilmasi konusunda baski yapmaya çalistigi yönünde haberler yer almisti.

Ürdün, Suudi Arabistan ve ABD vatandasligi bulunan Avadallah, Uluslararasi Planlama ve Isbirligi Bakanligi, Maliye Bakanligi gibi üst düzey görevlerde bulunmustu.

Avadallah, Kral 2. Abdullah'in Suudi Arabistan özel elçisi olarak görev yapmis, ardindan Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'in danismani olarak çalismisti.

Kaynak: AA