Seydikemer'deki Yangin Kismen Kontrol Altina Alindi

Mugla’da 7 gün önce baslayan orman yanginlarina karsi resmi ve sivil ekiplerin yani sira halk da seferber olurken dün aksam saatlerinde Seydikemer’e bagli Çökek ve Dere Mahallelerinde yeniden baslayan orman yanginlari kismen kontrol altina alindi.

Seydikemer'deki Yangin Kismen Kontrol Altina Alindi


Rüzgarin etkisiyle büyüyen alevlerin söndürülmesi için bölge halki da seferber oldu. Sert rüzgarin etkisi ile kisa sürede büyüyüp genis bir alana yayilan yangina karadan ve havadan müdahale yapildi. Yangin nedeniyle köy bosaltilirken konu ile ilgili açiklama yapan Seydikemer Kaymakami Ayhan Yazgan, yanginin kismen kontrol altina alindigini belirtti.

Seydikemer’de büyük bir birliktelik örnegi olustuguna dikkat çeken Kaymakam Yazgan, “3 gün önce Çökek ve Dere Mahallemizde baslayan yanginlar su an itibariyle kismen kontrol altinda diyebiliriz. Gerek helikopter destegimiz gerek halkimizin birlik beraberligi ile yangini kismen kontrol altina aldik. Özellikle bunu belirtmek isterim, Seydikemer halkimizin birlik beraberligi, belediyemizin lojistik ve organize anlaminda ciddi katkilari var. Uyumadan 3 gündür Çökek yanginini gece gündüz halkimizla burada takip ediyoruz. Lojistik anlamda bir sikintimiz yok. Müteahhitlerimiz dahi tüm araçlarini talebimiz halinde bizim emrimize veriyorlar. Bugün öglen saatlerinde yine bir helikopter ihtiyacimiz olmustu. Öglen 13.30 gibi helikopter destegi ile yanginin enerjisi biraz alindi ama yine aksam saatlerinde 2 helikopterimiz destek oldu. Su an alanda köylülerimiz traktörleriyle sogutma çalismalarina ve küçük alevlenmelere müdahale ediyorlar. Tüm Seydikemer Çökek Mahallemizde. Orman teskilatimiz uykusuz cansiperane çalisiyor. Jandarma teskilatimiz son kesiflerini yapmak üzereler, 24 saat esasina göre alandalar. Hakikaten takdire sayan bir mücadele. Tek sevincimiz köylerimizi kurtarabildik. Çökek ve Dere Mahallemizi, evlerimizi kurtarabildik. Çok sükür bir sehit vermedik. Bu bizim tek tesellimiz. Suan mücadeleye devam ediyoruz, yine gece boyu sabaha kadar. Özellikle sogutma asamasina da geçecegiz ama resmi anlamda Seydikemer Çökek ve Dere Mahallemizdeki yangini kismen kontrol altina aldik diye ifade edebiliriz. Endise verici bir durum söz konusu degil. Su anda da Bayir köyümüzdeki lojistik merkezimizdeyiz. Buradan personellerimize, gönüllülerimize tüm ihtiyaçlari buradan gönderiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA