NYT Açiklamasi FDA, Pfizer/Biontech'in Kovid-19 Asisina Gelecek Ay Tam Onay Verebilir

FDA'in asiya tam onay vermesinin ardindan ABD'de bazi üniversite ve hastanelerin, Savunma Bakanliginin ve San Francisco kentinin asiyi zorunlu kilmasi bekleniyor.

New York Times gazetesi, ABD Ilaç ve Gida Dairesinin (FDA) Pfizer/BioNTech'in gelistirdigi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asisina gelecek ay tam onay vermeyi planladigini yazdi.

ABD ilaç firmasi Pfizer ile Alman ortagi BioNTech, acil kullanim onayi aldigi Kovid-19 asisinin 16 yas ve üzerine uygulanmak üzere tam onayi için mayis ayinda FDA'ya basvuruda bulundu.

New York Times gazetesinin haberine göre, Pfizer/BioNTech Kovid-19 asisinin tam onayi için zaman çizelgesini hizlandiran FDA, süreci gelecek ayin basinda tamamlamayi hedefliyor.

???????FDA, daha önce asinin tam onay almasinin kamuoyunda daha fazla güven uyandiracaginin farkinda oldugu açiklamasinda bulunmustu.

FDA'in Pfizer/BioNTech Kovid-19 asisina tam onay vermesinin ardindan ABD'de bazi üniversite ve hastanelerin, Savunma Bakanliginin ve San Francisco kentinin asiyi zorunlu kilmasi bekleniyor.

Pfizer ile BioNTech'in gelistirdigi Kovid-19 asisina, 11 Aralik 2020'de pandemi ile mücadele için FDA tarafindan "acil kullanim onayi" verilmisti.

Kaynak: AA