Medya-Is Bitlis'te AA'nin Fotograflarindan Olusan 'Direnen Filistin' Konulu Sergi Açti

Medya Isçileri Sendikasi (Medya-Is) tarafindan Bitlis'in Tatvan ilçesinde, Anadolu Ajansi fotograflarindan olusan "Direnen Filistin" sergisi açildi.

Ilçedeki Yasam Alisveris Merkezi önünde açilisi gerçeklestirilen sergiyi, Tatvan Kaymakami Tekin Erdemir, Medya-Is Genel Baskan Yardimcisi Sefa Özdemir, sivil toplum kurulusu temsilcileri ile vatandaslar gezdi.

Özdemir, gazetecilere yaptigi açiklamada, Israil'in Filistin'e karsi uyguladigi zulmün fotograflarini sergilediklerini söyledi.

Filistin'de çekilen ve AA'ya ait 83 fotografin sergilendigini belirten Özdemir, ramazan ayinin son haftasi ve Ramazan Bayrami boyunca Israil'in Filistin'e karsi uyguladigi zulmü anlatan resimlerin de yer aldigini aktardi.

Ramazan Bayrami sonrasi Türkiye genelini kapsayan fotograf sergisi çalismasi baslattiklarini ifade eden Özdemir, söyle konustu:

"Bir önceki sergimiz Mardin'deydi, bugün Tatvan'dayiz. Ardindan Van'da sergimizi açacagiz. Filistin halkinin Israil'e karsi direnisi ve her seye ragmen ayakta durmalarini gösteriyor. Israil de acimasizligini her sekilde ortaya koyuyor. Evladini kaybeden annenin acisi ortada. Bu zulmü yapanlarin hiç dini, imani yok. Gazetecilere ve saglik ekiplerine bile saldiriyorlar. Amacimiz, orada yasanan bu zulmü göz önüne serebilmek. Çünkü, uluslararasi basin ve maalesef bazi Islam ülkeleri de dahil bu gerçekler göz önüne konmuyor. Sadece, Türkiye'de bu gerçekler haykiriliyor. Sergimizin baslangicini turist alan illerde daha çok yaptik. Amacimiza ulastigimizi düsünüyorum. Insanlarin fotograflari inceleyerek bilgi aldiklarini gördüm."

Kaynak: AA