Bakan Yardimcisi Suver, Özalp'te Selden Etkilenen Mahallelerde Incelemelerde Bulundu

Çevre ve Sehircilik Bakan Yardimcisi Hasan Suver ile Van Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Özalp’te selden etkilenen mahallelerde incelemelerde bulundu.

Bakan Yardimcisi Suver, Özalp'te Selden Etkilenen Mahallelerde Incelemelerde Bulundu
Van’da etkili olan saganak yagis ve sellerin ardindan baslatilan çalismalar araliksiz sürüyor. Selden etkilenen Özalp ilçesine bagli, Istasyon, Bogazkesen, Hacikislak ve Bagriaçik mahallesine bagli Yarimagil mezrasinda incelemelerde bulunan Çevre ve Sehircilik Bakan Yardimcisi Hasan Suver ile Van Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, selden zarar gören alanlari gezerek, vatandaslara geçmis olsun dileklerinde bulundu. Van Büyüksehir Belediyesi kentte meydana gelen sellerin ardindan baslattigi çalismalar vatandaslardan takdir görüyor. Sel sonrasi birçok noktadaki çamur ve balçik temizligi tamamlanirken, selden etkilenen alt yapi ve üst yapi çalismalari araliksiz devam ediyor. Dün gün boyu Baskale ilçesinde incelemelerde bulunan Çevre ve Sehircilik Bakan Yardimcisi Hasan Suver, bugün ise Özalp ilçesinde selden etkilenen 3 mahalle ve 1 mezrada incelemelerde bulundu. Dere yataklarini tek tek gezen Bakan Yardimcisi Suver, yapilan çalismalarla ilgili Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel’den bilgi aldi.

Selden etkilenen bölgelerde hasar tespit çalismalarinin devam ettigini belirten Bakan Yardimcisi Suver, kentte 3 günden bu yana incelemelerde bulunduklarini belirterek, "Tespitlerde genelde ayni sikayetler var. Maalesef su yataklarimiz ya doludur yada yeterince büyüklükte degildir. Hasar gören köy evlerimiz var, onlarin tespitleri ilgili kurumlar tarafindan yapiliyor. Halkimizla bir arada bulunarak, zararlari yerinde görerek tespitlerimizi yaptik. Bu zararlari en kisa zamanda yerine getirecegiz. Bundan sonra böyle olaylarin olmamasini diliyoruz. Sel afetinin en basindan bizi buraya gönderen Sayin Cumhurbaskanimizin yöre halkina olan selamlarini ve geçmis olsun dileklerini iletmek isterim. Cumhurbaskanimiz ugranilan zararlarin giderilmesi konusunun takibindedir. Geçmiste nasil söz verdiyse, verdigi sözleri nasil yerine getirdiyse bugün de ugranilan zararlarin giderilmesi konusunda talimatlari var. Bunlar yerine getirilecektir. En büyük tesellimiz can kaybimizin olmamasidir. Diger zararlar zaten karsilanacaktir" diye konustu.



“Bakan Yardimcisi Suver’den hemserilerine sürpriz ziyaret”

Bagriaçik mahallesine bagli Yarimagil mezrasinda incelemeye giden Bakan Yardimcisi Suver ve beraberindekiler, yol güzergahi üzerinde bulunan ve 1965 yilinda Özalp’a bagli Emek Mahallesi’ne yerlesen hemserilerini ziyaret etti. Mahalle muhtari Abdullah Korkmaz, Ihlas Haber Ajansi Van Bölge Müdürü Sükrü Akyüz ve mahalle sakinleri tarafindan karsilanan Bakan Yardimcisi Suver ve beraberindekiler, çay içip bir süre sohbet ettiler. Yaklasik yarim saat süren ziyaretin ardindan Bakan Yardimcisi Suver ve beraberindekiler mahalleden ayrildi.

Özalp ilçesindeki incelemelerde Bakan Yardimcisi Suver’e AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, DSI Genel Müdür Yardimcisi Faruk Firatoglu, Van Büyüksehir Belediye Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, VASKI Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan ve ilgili birim müdürleri eslik etti.
Kaynak: İHA