Avustralya'daki Türk Kuruluslari, Türkiye'deki Yanginlardan Etkilenenler Için Yardim Kampanyasi Baslatti

Avustralya'nin çesitli eyaletlerinde faaliyet gösteren Türk kökenli kuruluslar, Türkiye'deki yanginlardan etkilenenler için yardim kampanyasi düzenledi.



Avustralya Diyanet Vakfi, Yeni Güney Galler ve Queensland eyaletlerindeki Türk Islam dernekleri ile Melbourne Diyanet, Victoria ve Bati Avustralya eyaletlerindeki Türk Islam dernekleri ortak kampanya baslatti.

Avustralya Milli Görüs teskilatlarinin insani yardim kurulusu Hasene Avustralya'nin yani sira MÜSIAD Sydney ve AusRelief Australia da yanginzedelere destek olmak için harekete geçti.

- Tema, "ülkemizin yarasini birlikte saralim"

Melbourne Baskonsoloslugu Idari ve Sosyal Isler Atasesi Prof. Dr. Nuh Arslantas, AA muhabirine yaptigi açiklamada, "Ülkemizin yarasini birlikte saralim" temasiyla baslattiklari yardim kampanyasini Türk Islam cemiyetleri ile organize ettiklerini söyledi.

Türkiye'nin, farkli yerlerde yasanan yanginlarla büyük bir imtihandan geçtigini belirten Prof. Dr. Arslantas, "Türk ve diger Müslümanlari da içine alacak sekilde bir kampanya baslatmayi uygun gördük. Türk toplumundan kisisel tesebbüsler de vardi ama toplumumuzdan çok yogun bir ilgi gördük, yardim etmek isteyenler, ülkemize katki saglamak isteyenler vardi. Toplum üyelerimizin bu beklentilerini de karsilayabilmek amaciyla bugünden itibaren 3 hafta sürecek destek kampanyasi baslatmis bulunuyoruz." dedi.

Sydney Baskonsoloslugu Idari ve Sosyal Iliskiler Atasesi Bilal Aksoy da yanginlarda hayatini kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil sifa dilediklerini söyledi.

Devlet ve milletin seferber olup yanginlari söndürmek için her türlü çabayi gösterdigini dile getiren Aksoy, sunlari kaydetti:

"Bizler de Avustralya Diyanet Vakfi ve Yeni Güney Galler ile Queensland eyaletlerindeki Türk Islam cemiyetleri olarak bu yanginlarin söndürülmesine, yanginlar neticesinde ortaya çikan maddi ve manevi hasarin giderilmesine bir nebze olsun katki saglamak amaciyla bir yardim kampanyasi baslattik. Kampanyamiza sadece Avustralya Türk toplumunun degil ayni zamanda Avustralyalilarin ve diger Müslüman kardeslerimizin de ilgi gösterdigine sahit olduk."

Avustralya genelindeki camiler ve açilan banka hesaplari araciligiyla toplanacak maddi yardimlar, yanginlar nedeniyle magdur olanlara ulastirilacak.

Kaynak: AA