ABD, DSÖ'nün Destekleyici 3. Doz Asilarin Ertelenmesi Çagrisini Reddetti

ABD, Dünya Saglik Örgütü'nün (DSÖ), dünya genelinde yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karsi asiya erisimdeki esitsizliginin giderilebilmesi için destekleyici 3. doz asilarin ertelenmesi çagrisini reddetti.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, basin toplantisinda, DSÖ'nün, söz konusu Kovid-19 asisi çagrisina iliskin, bunun "yanlis bir seçim" oldugunu düsündüklerini, ABD'nin hem asi paylasimini hem de gerekli görülürse 3. doz asilari yapabilecegini söyledi.

ABD'nin 110 milyon doz ile dünyada en fazla Kovid-19 asisi bagislayan ülke oldugunu ve düsük gelirli ülkelerle 500 milyon doz asi daha paylasacagini belirten Psaki, "Biz küresel seviyede adim attik ve uluslararasi toplumdan da harekete geçmesini istiyoruz." dedi.

ABD'de herkese yetecek asi stoklarinin oldugunu vurgulayan Psaki, "Her ikisini de yapabilecegimize inaniyoruz ve bu seçimi yapmamiza gerek yok." ifadesini kullandi.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, dünyadaki asi adaletsizliginin giderilebilmesi ve düsük gelirli ülkelere asi saglanabilmesi için destekleyici 3. doz asilarin ertelenmesi çagrisinda bulunmustu.

Kaynak: AA