Uzaktan Egitimle Ilkokul Ögrencilerinde Yüzde 98 Basari

Geçtigimiz yil pandemiyle birlikte uzaktan egitime geçilince hem velilerin hem egitimcilerin çok ciddi kaygilari oldu. 4 bin 500 birinci sinif ögrenci ile yapilan bir arastirma ise bu kaygilari bosa çikardi. Elde edilen verilere göre ögrencilerin yüzde 98’i uzaktan egitimle okuma, yazma ve anlama becerilerinde gereken düzeye ulasti.

Uzaktan Egitimle Ilkokul Ögrencilerinde Yüzde 98 Basari
Pandemi ile geçen iki yillik süreçte uzaktan egitim gören ögrencilerin; okuma yazma, analiz etme, yorumlama, degerlendirme ve yeni bir bakis açisi gelistirme becerileri üzerine Bahçesehir Koleji tarafindan Türkiye genelinde yaklasik 4 bin 500 birinci sinif ögrenci ile bir arastirma yapildi. Arastirmaya göre uzaktan egitimde beklenenin aksine ilkokul ögrencileri büyük bir basari gösterdi.

Arastirmanin sonucunu degerlendiren Bahçesehir Koleji Okul Öncesi ve Ilkokul Egitiminden Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Hale Günes, “Kurum olarak uyguladigimiz Temel Egitim Programi ile Türkiye genelinde yaklasik 4 bin 500 birinci sinif ögrenci ile yaptigimiz bir arastirma var. Bu arastirma sonucunda ögrencilerimizin yüzde 98’i okuma, yazma ve anlama becerilerinde gereken düzeye ulastilar. Ayrica üst düzey düsünme becerilerinde de yüzde 90 oraninda basari gösterdiler” dedi.



“Metodbox ögrencilerin okuma ve yazma ögrenmelerini kolaylastirdi”

Uzaktan egitimde yaptiklari çalismalardan bahseden Hale Günes, ”Hem ögretmenlerimizin yaptigi online egitimler hem de kurumumuzun yapay zeka tabanli dijital ögrenme platformu Metodbox içerikleri ögrencilerimizin okuma-yazma becerilerini hizlandirma noktasinda bizlere destek oldu. Platformun içeriklerinde özellikle videolar, animasyonlar, temel okuma-yazma becerilerini gelistirecek etkinlikler ögrencilerimizin okuma-yazma ögrenmelerini kolaylastirdi” diye konustu.

“Yazma pratigi kazandilar”

Ögrencilerin yazma becerisini gelistirmek adina da önemli çalismalar yürüttüklerini belirten Günes, “Ögrencilerin özellikle okuma, anlama, yorumlama, analiz etme ve yazi yazma becerileriyle ilgili farkli birçok etkinlik yaptik. Kimi etkinlikleri online egitimde ekran karsisinda ögretmenleriyle birlikte yaptilar. Kimilerini de Metodbox içerigindeki uygulamalarla yaptilar. Bu paltform ögrencinin önce anlatimla sonrasinda ise etkinliklerle, farkli animasyon içerikleriyle hem tekrar etmesini hem de kendisinin uygulamasini kolaylastirdi” seklinde konustu.

“Uzaktan egitimde yeni bir bakis açisi gelistirdik”

Bu süreçte “uzaktan egitimi yakindan takip” mottosuyla hareket ettiklerini söyleyen Günes, “Velilerimizle süreç içerisinde çok siki iletisimde olduk. Metodbox içerikleriyle uzaktan egitimdeki süreçlerde çocuklarina nasil destek olacaklari konusunda onlara rehberlik ettik. Ögretmenler ögrencilerini her an takip eti. Özellikle birinci sinif ögrencileri okula yeni basladiklari için aslinda biz de uzaktan egitimde yeni bir bakis açisi gelistirdik. Nitekim pandemiyle birlikte gördük ki dünya degisiyor. Bu degisimle birlikte çocuklarin ihtiyaçlari da degisiyor. Bizler de egitimciler olarak yeni bir bakis açisi gelistirmeliyiz. Çocuklarin sadece sinifta yüz yüze degil, uzaktan ögrenme becerilerini de bu süreçle birlikte gelistirmeye devam edecegiz” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA