Sile'de Balikçilar Yasak Sonrasi 'Vira Bismillah' Dedi

Balik sezonu Agustos ayinin sonlanmasinin ardindan 1 Eylül itibariyle basliyor. Balikçilarin ise av sezonuna hazirlik çalismalari neredeyse tamamlandi. Sile’de balikçilarin hazirlik çalismalari havadan görüntülendi.

Sile'de Balikçilar Yasak Sonrasi 'Vira Bismillah' Dedi
Sile Belediye Baskani Ilhan Ocakli’nin katilimiyla, 15 Nisan tarihinden bu yana uygulanan av yasaklari ardindan Sileli balikçilar aglarini denize birakti. Istanbul Sile’de yasayan balikçilar da sezon hazirliklarina devam ediyor. Balikçilar teknelerini ve gerekli olan ekipmanlarini hazir hale getirerek denize açilacak.

Sile Belediye Baskani Ilhan Ocakli, “Öncelikle hayirli olsun. ’Vira bismillah’ dedik bugün. Insallah balikçilarimiz için bol bereketli bir kazanç olur. Sile’mizin biliyorsunuz palamutu çok degerli. Bu sene ümidimiz bol palamut olmasi. Bol balik yeriz. Halkimiz insallah bundan istifade eder, esnafimiz da kazanir. Karadeniz’e açilan ilçemizde bu sene baligin bol olacagini ifade ediyor balikçi esnafimiz. Bütün hemsehrilerimizi, bütün vatandaslarimizi balik yemeye Sile’ye bekliyoruz. Avlanma sezonu basliyor. Karadeniz’e açilan bu kapida sezonun bereketli ve hayirli olmasini diliyoruz. Kazasiz belasiz olmasini diliyoruz” dedi.

Sile balikçilarindan Ahmet Akarsu, “2021 sezonuna giriyoruz. 1 Eylül’de balikçilik açilacak. Balikçi arkadaslarimizin herkesin isi gücü rast gitsin. Bereketi bol olsun. Insallah hayirli bir kismet bekliyoruz bu sene. Hayirli baliklar bekliyoruz. Herkese bol kazançlar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA