Konya'da 'Kamu-Üniversite Ve Sanayi Is Birligi Planlama Ve Gelistirme Kurulu Toplantisi' Yapildi

Konya Valisi Vahdettin Özkan baskanliginda, Kamu-Üniversite-Sanayi Is Birligi (KÜSI) Planlama ve Gelistirme Kurulu Toplantisi yapildi.

Valilikten yapilan yazili açiklamaya göre, çevrim içi yapilan toplantida Vali Özkan, Konya'nin sanayi alaninda özellikle son yillarda büyük ilerlemeler gösterdigini belirtti.

Özkan, KÜSI Planlama ve Gelistirme Kurulu olarak, kente özel somut çözümler üretmeye yönelik konular üzerine çalisilmasi gerektigini vurguladi.

Toplantida, ilin sanayi ve teknoloji envanteri çikarilarak kayit disiligin ve haksiz rekabetin engellenmesi, il özelinde ithal edilen ürünlerin yurt içinden temini konusunda tarama yapilmasi ve potansiyel is birligi çalismalarinin hayata geçirilmesi, ihracat kapasitesinin artirilabilmesi maksadiyla yeni ürün gelistirilmesi ve yeni pazarlara ulasilabilmesi için potansiyel ürün ve üreticilerin tespit edilmesi ve desteklenmesi konulari görüsüldü.

Ayrica, "sanayi isletmelerinin genel görünüm, verimlilik ve dijital olgunluklari degerlendirilerek sektör ve firma niteligine göre farklilasan verimlilik ve dijital dönüsüm modellerinin gelistirilmesi, ihtiyaç duyulan yeni yetkinlikler tespit edilerek bu dogrultuda egitim ve istihdam modellerinin gelistirilmesi, sanayi üretiminin sürdürülebilirligini saglamak için sorunlarin tespit edilmesi ve çözülmesine yönelik gerekli çalismalarin hayata geçirilmesi" ana basliklarinda fikir alis verisinde bulunuldu.

Toplantiya, kamu kurum ve kuruluslarinin temsilcileri, belediye, üniversite ve meslek odalarinin temsilcileri ile yetkililer katildi.

Kaynak: AA