Zafer Bayrami'ni Gürcistan'daki Kazbek Dagi'nda Kutlayan Türk Dagcilarindan 'Asi Ol' Çagrisi

DADAK Doga Sporlari Kulübü Baskani Mustafa Tekin: 'Burada buzullar 4200 metrede basliyor. 11 kisilik ekiple 3 gün süren zorlu yolculuk ve tirmanis sonrasi 30 Agustos Zafer Bayrami'ni 5054 rakimli Kazbek Dagi'nda kutladik' Dagcilardan Doç. Dr. Alpay Alibeyoglu: 'Su an Gürcistan Kazbek Dagi'nin zirvesindeyiz , bize düsen sorumlulugu yerine getiriyoruz. Türkiye'mize en çok mavi yakisir, 'asi ol Türkiye' diyoruz'

Gürcistan ile Rusya sinirindaki 5054 rakimli Kazbek Dagi'na 3 günde tirmanan Türk dagcilar, karli dagin zirvesinde 30 Agustos Zafer Bayrami'ni kutlayarak vatandaslari yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karsi asi olmaya çagirdi.

Erzurum DADAK Doga Sporlari Kulübü öncülügünde Ankara, Istanbul, Çanakkale, Trabzon ve Kars'tan dagcilarin da bulundugu 11 kisi, Gürcistan ile Rusya sinirindaki 5054 rakimli Kazbek Dagi'na tirmanis için Gürcistan'a ve Ipek Yolu'na açilan Sarp Sinir Kapisi'nda bulustu.

Daha sonra 2 bin rakimli Kazbeki kasabasi bölgesinden tirmanisa baslayan dagcilar, 3 gün süren zorlu tirmanisin ardindan 5054 rakimli Kazbek Dagi'na ulasti.

Zirvede Atatürk posteri ve Türk bayragi açip 30 Agustos Zafer Bayrami'ni kutlayan dagcilar, tirmandiklari iplerle karli dagin zirvesinde asi ol yazarak vatandaslari asiya davet etti.

Günü dagda kamp yaparak geçirecek ekip, daha sonra ayni rotadan dönüse geçecek.

DADAK Doga Sporlari Kulübü Baskani Mustafa Tekin, AA muhabirine, Kazbek Dagi'nin teknik açidan çok zor bir dag oldugunu söyledi.

Tirmanisin çok zorlu ve yorucu geçtigini ifade eden Tekin, söyle konustu:

"Burada buzullar 4200 metrede basliyor. 11 kisilik ekiple 3 gün süren zorlu yolculuk ve tirmanis sonrasi 30 Agustos Zafer Bayrami'ni 5054 rakimli Kazbek Dagi'nda kutladik. Tirmanisa 2 bin metreden basladik, 3700 metre istasyonuna ulastik, 2. gün ise 4200'e tirmandik, bugün de zirve yaparak Türk bayragimizi açip Zafer Bayrami'ni kutladik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere tüm sehitlerimizi rahmetle aniyoruz."

Tekin, salginla mücadelede normale dönmek, kisitlamasiz bir hayat ve ögrencilerin egitimlerini rahatça sürdürmesi için asinin sart oldugunu vurgulayarak, Kazbek Dagi'nin zirvesine 'asi ol' yazdiklarini dile getirdi.

Tekin, dagcilarin hepsinin asili oldugunu belirterek, sinir kapisindan da rahatça geçtiklerini aktardi.

Tirmanisa katilan dagcilardan Istanbul Üniversitesi Tip Fakültesinden Doç. Dr. Alpay Alibeyoglu da zirve yapan dagci arkadaslarini tebrik ederek, "Su an Gürcistan Kazbek Dagi'nin zirvesindeyiz , bize düsen sorumlulugu yerine getiriyoruz. Türkiye'mize en çok mavi yakisir, 'asi ol Türkiye' diyoruz." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA