Kolombiya'da Polis Merkezine Bombali Saldiri Açiklamasi 14 Yarali

Kolombiya’nin Cucuta kentinde bulunan polis merkezine düzenlenen bombali saldirida 14 kisi yaralandi.

Kolombiya'da Polis Merkezine Bombali Saldiri Açiklamasi 14 Yarali
Kolombiya’nin Kuzey Santander eyaletinin merkezi Cucuta kentinde yer alan Comuneros de Atalaya semtinde yer alan polis merkezine sabah saatlerinde bombali saldiri düzenlendi.

Saldirida 2’si sivil, 12’si polis olmak üzere toplam 14 kisinin yaralandigi aktarildi. Cucuta Metropolitan Polis Merkezi’nden Oscar Moreno yaptigi açiklamada, "Suçlular, merkezin yakindaki bir bankin altina el yapimi patlayici birakarak tesislerimizde fiziksel hasara yol açti. Patlamada personelimiz de etkilendi. Akustik travmalari var” ifadelerini kullandi. Moreno, olayla ilgili sorusturma baslatildigini belirterek, saldirganlari yakalama sözü verdi.

Kolombiya Ombudsman Ofisi’nin Twitter hesabindan ise, "Bu saldiriyla ilgili sorusturmalarin hizlandirilmasi, sorumlularin derhal yargilanmasi ve Norte de Santander’in baskentinin tüm vatandaslarinin güvenligini ve huzurunu garanti altina almak için acil önlemlerin alinmasi" çagrisinda bulundu.

Patlamanin ardindan olay yeri kordon altina alinirken, polis merkezine olasi baska saldirilara karsi tedbirler artirildi.

Geçtigimiz haziran ayinda Cucuta’daki bir askeri üsse bomba yüklü araçla saldiri düzenlenmis, Kolombiya askeri personelini egitmek için orada bulunan çok sayida ABD askeri de dahil 44 kisi yaralanmisti. Bombali saldiridan 10 gün sonra ise Cucuta’da Devlet Baskani Ivan Duque’nin helikopterine ates açilmisti.
Kaynak: İHA