CHP Kadiköy Ilçe Baskani Narin'in Törende Sirtini Dönmesine Tepki

30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla ilçede düzenlenen törende CHP'li Ali Narin'in Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in mesaji okunurken sirtini dönmesi tepki topladi AK Parti Kadiköy Ilçe Baskani Fatih Kaya: 'CHP Ilçe Baskani'nin bu çirkin eylemini siddetle kiniyorum. Kendisini, hiç olmazsa milletimizin birlik ve beraberliginin pekistigi bu özel günleri sabote edip gölge düsürmekten vazgeçmeye, cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e ve Cumhurbaskanimiza yaptigi bu saygisizca davranistan ötürü özür dilemeye davet ediyorum'

AK Parti Kadiköy Ilçe Baskani Fatih Kaya, 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla ilçede düzenlenen törende, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in mesajinin okundugu esnada sirtini dönen CHP Kadiköy Ilçe Baskani Ali Narin'e tepki gösterdi.

AK Parti Kadiköy Ilçe Baskanligindan yapilan açiklamada, 30 Agustos Zafer Bayrami'nin 99. yil dönümünde, Kadiköy Meydani'nda yapilan resmi törende, Cumhurbaskani Erdogan'in mesajinin okunurken protokol sirasinda bulunan CHP Kadiköy Ilçe Baskani Narin'in, mesaj bitinceye kadar arkasini dönerek kendince tavir sergiledigi ifade edildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen AK Parti Kadiköy Ilçe Baskani Fatih Kaya, 30 Agustos Zafer Bayrami kutlamalari için Kadiköy Rihtim tören alaninda bulunduklari esnada hos olmayan bir durumun gerçeklestigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmis Cumhurbaskani, ayni zamanda Baskomutan olan Recep Tayyip Erdogan'in, kutlama mesaji okunurken CHP Ilçe Baskani Ali Narin, huzurunda durdugumuz Atatürk Aniti'na sirtini dönerek en hafif tabiri ile nezaketsiz, terbiyesiz, saygisiz bir eylem gerçeklestirmistir. Kadiköy halkina soruyoruz. Birlik ve beraberligi en üst seviyede yasamamiz gereken bu bayram gününde, Cumhurbaskanimizin kutlama mesajinin içindeki hangi cümle kendisini rahatsiz etmistir? Öyle ki daha mesaj okunmaya baslarken bir önyargi ile bu saygisizligi yapmistir. Mesajda, 84 milyonun birlik ve berberliginin temenni edilmesi mi, bu topraklarin ebediyen bu milletin yurdu olarak kalacagina olan inancin belirtilmesi mi, yoksa sehitlerimizin hayirla yad edilmesi mi CHP Ilçe Baskani'ni rahatsiz etmis ve bu ahlak disi eylemi gerçeklestirmesine sebep olmustur? CHP Ilçe Baskani'nin bu çirkin eylemini siddetle kiniyorum. Kendisini, hiç olmazsa milletimizin birlik ve beraberliginin pekistigi bu özel günleri sabote edip gölge düsürmekten vazgeçmeye, cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e ve Cumhurbaskanimiza yaptigi bu saygisizca davranistan ötürü özür dilemeye davet ediyorum."

Öte yandan CHP'li Ali Narin'in tören sirasinda sergiledigi bu tutum, sosyal medyada da büyük tepki çekti.

Kaynak: AA