Ankara'dan 99 Gençle Yola Çikan Zafer Treni Afyonkarahisar'a Geldi

30 Agustos Zafer Bayrami etkinlikleri kapsaminda milli mücadelenin duraklarini ziyaret edecek Zafer Treni, Afyonkarahisar'a geldi.

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yagci, Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz ile 99 genci tasiyan treni, Afyonkarahisar Tren Gar'inda, Vali Vekili Mehmet Keklik, Belediye Baskan Yardimcisi Murat Öner, AK Parti Afyonkarahisar Il Baskani Hüseyin Ceylan Uluçay, AK Parti Gençlik Kollari Baskani Ethem Karahan karsiladi.

Milletvekili Yagci, burada yaptigi konusmada, milli mücadelenin 100. yilini kutladiklari, idrak ettikleri bu yillarda 100 yillik vefa ve 100 yillik farkindalik projesi çerçevesinde Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 1924 yilinda ilk seferini trenle yaptigi bir anlayisi milli mücadelenin odak noktalarini ziyaret ettiklerini söyledi.

Ziyaretlerde gençlere o ruhun yasanmasi noktasinda bir anlam kazandirmak ve onlara da geçmiste sürecin nasil oldugunu kismen de olsa anlatabilme adina Ankara'dan dün saat 19.22'de yola çiktiklarini dile getiren Yagci, sunlari söyledi:

"Milli mücadelenin, Kurtulus Savasi'nin odak noktalarina tek tek ugrayarak geliyoruz. Kurtulus Savasi denildiginde, Kocatepe ve Dumlupinar'i bahsetmeden o olmadan Kurtulus Savasi'ni gerçek anlamini yüklememiz mümkün degil. Onun için o ruhu daha canli yasayabilme adina insallah buradan hep birlikte Kocatepe'de sabah namaziyla birlikte o ruhun bugünün anlaminda canli sahitleri olmayi arzu ediyoruz. Bizleri zaten tek vatan tek bayrak tek devlet tek millet ülküsü çerçevesinde milli mücadelede nasil 'Ya istiklal ya ölüm' diyerek tüm çemberleri kirdiysak ve bugünün bagimsiz Türkiye'sini kurduysak bu ruh 15 Temmuz'da da ayni inançla hareket etti ve ülkenin milli birligini ve bagimsizligini ayakta tuttu."

Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz da Cumhuriyet ilan edildikten sonra 1924 yilinda Atatürk yaninda esiyle beraber bu trende buraya kadar gelip hatta Dumlupinar'da temelini attigi anitin temsili gelisini yaptiklarini kaydetti.

Konusmalarin ardindan gençler, trenden inip otobüslere binerek Kocatepe'ye hareket etti. Kocatepe'de sabah ezaninin okunmasinin ardindan namaz kilindi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi okunmasinin ardindan Piyade Yüzbasi Baris Dinç, araziyi tanitarak harekati anlatti.

Kaynak: AA