GÜNCELLEME - Aydin'daki Iki Orman Yanginindan Biri Kontrol Altina Alindi

Vali Aksoy, 150 hektarlik alanin zarar gördügü degerlendirilen Karacasu ilçesindeki orman yanginini kontrol altina alma çalismalarini yerinde inceledi VALININ AÇIKLAMALARI, BOZDOGAN'DAKI YANGININ KONTROL ALTINA ALINDIGI BILGISI VE DETAYLAR EKLENDI.

Aydin'in Karacasu ilçesindeki orman yanginina müdahale sürerken Bozdogan ilçesindeki yangin kontrol altina alindi.

Karacasu ilçesine bagli Alemler Mahallesi'ndeki Karincali Dagi eteklerindeki ormanlik alanda yangin çikti. Yangin, rüzgarin etkisiyle kisa sürede yayildi.

Yangina Orman Isletme Müdürlügüne bagli arazözler, Aydin Büyüksehir Belediyesi Itfaiyesi, Nazilli ve Karacasu Belediyesine ait is makineleriyle müdahale ediliyor. Vatandaslar tankerlerle söndürme çalismasina destek veriyor.

Aydin Valisi Hüseyin Aksoy, Il Jandarma Komutani Albay Mesut Inan ile yangin bölgesine gelerek yapilan çalismalari inceledi.

Vali Aksoy, Alemler Mahallesi'nde saat 17.30 civarinda çikan bu yanginin hava sartlarinin etkisiyle kisa sürede büyüdügünü belirtti.

Yangina müdahale etmek için tüm kurum ve kuruluslarin seferber oldugunu vurgulayan Vali Aksoy, "Temennimiz yangini kontrol alabilmek. Yaklasik olarak 150 hektarlik bir alanin zarar gördügünü degerlendiriyoruz ilk asamada. Bununla ilgili çalismalarimiz bütün kurum ve kuruluslarimizla is birligi içinde devam ediyor. " ifadelerini kullandi.

Alemler Mahallesi’nde bir ev yangin tehlikesi nedeniyle bosaltildi. Aydin Il Alay Komutani Albay Mesut Inan, keçilerin evin bahçesindeki agildan çikarilmasina yardim etti.

- Bozdogan'daki yangin kontrol altina alindi

Bozdogan ilçesinin Basalan Mahallesi'ndeki ormanlik alandan yükselen dumani fark eden vatandaslar, durumu itfaiye ve Orman Isletme Sefligine bildirdi.

Yangin, Orman Isletme Müdürlügüne bagli arazözler ve Bozdogan Belediyesine ait is makineleriyle kontrol altin alindi.

Kaynak: AA