Yesilyurt'ta Zafer Kosusu Ilgi Gördü

Malatya’nin Yesilyurt Belediyesi, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ve Atletizm Federasyonu Il Temsilciligi tarafindan 30 Agustos Zafer Bayrami kutlamalari çerçevesinde düzenlenen Yesilyurt Zafer Kosusuna Türkiye’nin farkli kentlerinden 300’e yakin sporcu katildi. 9 kilometrelik parkurda kiyasiya bir rekabete sahne olan kosunun ardindan dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi.

Yesilyurt'ta Zafer Kosusu Ilgi Gördü
Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar’in ev sahipliginde Beylerderesi Millet Bahçesinde gerçeklesen Yesilyurt Zafer Kosusuna etkinligine, Gençlik ve Spor Il Müdürü Ebubekir Kayhan, AK Parti Il Gençlik Kollari Baskani Sinan Özhüsrev, AK Parti Yesilyurt Kadin Kollari Baskani Esin Tanriverdi, AK Parti Yesilyurt Gençlik Kollari Baskani Salih Tav, AK Parti Battalgazi Gençlik Kollari Baskani Harun Erdem, Malatya Büyüksehir Belediyesi Spor ve Saglik Hizmetleri Daire Baskani Mustafa Katipoglu, Yesilyurt Ilçe Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Özgül, Atletizm Il Temsilcisi Mahmut Aluçluer, Sivil Toplum ve Meslek Örgütleri Baskanlari, sporcular ve aileleri katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasindan sonra programin açilis konusmasini yapan Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, Gençlik ve Spor Yili olarak ilan ettikleri 2021 yilindaki sportif etkinlikleri Yesilyurt Zafer Kosusuyla taçlandirdiklarini söyledi.



Yesilyurt Zafer Kosusuna katilan tüm sporculara basarilar dileyen Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, “30 Agustos Zafer Bayraminin 99. Yildönümünde Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere kanlariyla, canlariyla bu topraklari vatan yapan aziz sehitlerimizi, Kurtulus Savasi’nin tüm kahramanlarini ve gazilerimizi öncelikle saygi ve minnetle aniyorum. Milletimiz ve tarihimiz için çok özel ve anlamli bir gün olup, egemenligimizin nisanesi olan 30 Agustos Zafer Bayramimiz nedeniyle Gençlik ve Spor Il Müdürlügümüz ve Atletizm Federasyonu Il Temsilciligiyle ortaklasa düzenledigimiz Yesilyurt Zafer Kosusuna katilan tüm sporcularimizi tebrik ediyorum. Ülkemizin farkli kentlerinden katilim gösteren ve içlerinde Milli Takimlarimizda önemli basarilar kazanmis sporcularimizin da yer aldigi tüm atletlerimizi Mutlu Insanlarin Sehri Yesilyurt’umuzda agirlamaktan mutluluk duymaktayiz. Amacimiz; 30 Agustos Zafer Bayramimizi güzel bir etkinlikle taçlandirmak, gençlerimizi sportif bir etkinlikte bir araya getirmek, Yesilyurt’un sportif ruhunu ön plana çikarmak ve bölgemizin dogal zenginliklerini sportif bir aktiviteyle gözler önüne sermektir. Zafer Kosumuza gösterilen yogun ilgi hepimizi mutlu ederken, yarismanin kiyasiya bir rekabete sahne olmasini bekliyoruz” seklinde konustu.

“Bizim bu tür etkinliklerde tek hedefimiz, gençlerimize hizmet etmek, spora ve sporcuya destek vermektir” sözleriyle konusmasina devam eden Baskan Çinar, “Gençlige ve spora sürekli yatirim yaparak ilçemizdeki sportif ruhu sürekli diri ve canli tutmaya özen gösteriyoruz. Spor kenti yapmak için dört bir tarafini ciddi yatirimlarla donattigimiz, hemen hemen her hafta bir organizasyonla bulusturdugumuz Yesilyurt’umuz için belirledigimiz hedeflerimize bugün ki etkinligimiz ayri bir deger ve güzellik katmistir. Saglikli bir Türkiye, saglikli bir Malatya ve saglikli bir Yesilyurt için hiç durmadan çalisiyoruz, projeler üretiyoruz. Zafer Kosumuzda bölgemizde belkide ilk kez yapilan önemli bir organizasyondur. Ilkleri basaran bir yerel yönetim olarak bu alanda da bölgemizin sportif, dogal ve kültürel zenginliklerinin tanitimina destek sunmus oluyoruz. Spor yapmaya da en elverisli bölgelerimizin basinda gelen Beylerderesinin sakin ve güzel ortaminda gerçeklesecek kosumuza katilan sporcularimiz, dogal güzellikleri teneffüs edip adimlarini saglikli bir hayat için atmis olacaklar. Millet Bahçemizden baslayarak Beylerderesinin devamindaki Abdulhamit Köprünün etrafindan devam edip Turgut Özal Viyadügümüz üzerinden Millet Bahçesine kadar olan yaklasik 9 km’lik alanda gerçeklesecek kosumuza katilan tüm sporcularimiza basarilar diliyorum. Sporcularimiz bir yandan dereceye girebilmek için yogun bir mücadele verirken diger taraftan bu bölgemizin dogal güzelliklerini yerinde görme firsati yakalayacaklar. Bu güzel organizasyonda emegi ve katkisi bulunan herkesi kutluyorum ve tüm sporcularimiza basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi.

Gençlik ve Spor Il Müdürü Ebubekir Kayhan ile Atletizm Il Temsilcisi Mahmut Aluçluer’de 30 Agustos Zafer Bayramina yakisan bir etkinlik düzenlendigini ifade ederken, spora katkilarindan dolayi Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar’a tesekkürlerini sunup, Malatya ve farkli kentlerden katilim gösteren tüm sporculara basarilar dilediler.

30 Agustos Zafer Bayraminin 99.Yildönümü kutlamalari çerçevesinde Beylerderesi’ndeki Yesilyurt Belediyesi Millet Bahçesinde düzenlenen Yesilyurt Zafer Kosusunda Türkiye’nin farkli kentlerinden ve Malatya’dan katilim gösteren, içerisinde Atletizm Milli Takimlarinda da görev alan 300’e yakin sporcu ter döktü.

Kosunun startini veren Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar ile protokol üyeleri de kosunun belli bir bölümüne katilarak sporcularin heyecanina ortak oldular.

Millet Bahçesinde starti verilip, Beylerderesi göleti etrafi, Abdulhamit Han Köprüsü çevresi, Yakinca mahallesi ve Turgut Özal Viyadügündeki toplam 9 km’lik parkurda gerçeklesen kosular sirasinda sporcular kiyasiya bir rekabete girdiler.

Renkli ve çekismeli anlara sahne olan kosunun ardindan bayanlarda Dilek Öztürk birinci, Selma Çakmak ikinci, Gizem Nur Keskin üçüncü, Hasibe Demir dördüncü, Pinar Demir ise besinci oldu. Erkeklerde ise birinci Hüseyin Can, ikinci Ömer Alkanoglu, üçüncü Ahmet Alkanoglu, dördüncü Sebih Bahar, besinci ise Cengiz Karaduman oldu.

Dereceye giren sporculara protokol üyeleri tarafindan madalya ve para ödüllerinin yani sira çesitli hediyeler takdim edildi.
Kaynak: İHA